Wij Emigreren
Morgen om 21:30

UPDATE: Rob, Lianne en Maarten

|

Hier een update vanaf Curaçao. Sinds begin 2019 worden wij gevolgd door SBS6 voor het programma Wij Emigreren. De uitzending was op 23 november te zien. Graag geven we hier een update van onze belevenissen.

Het begint ruim 2 jaar geleden. We waren net op Curaçao geweest voor de zoveelste keer en bij thuiskomst keken we elkaar aan: Dat gevoel was wel erg goed! Waarom gaan we daar niet langer heen?
We dachten aan 4 weken, half jaar, jaar…. Laten we eens kijken of we er een jaar heen kunnen? Rob had altijd een wens om naar het buitenland te gaan om daar te werken. Met zijn werk als zelfstandig apotheker was dat moeilijk te realiseren.
Na de verkoop van zijn apotheek en het ontmoeten van Lianne kwam hij in een andere fase terecht. Lianne kwam al langer op Curaçao en heeft Rob met dat virus besmet. Zij werd ook enthousiast over een nieuwe uitdaging zonder een grote groep mensen aan te sturen.
Er is altijd een reden te bedenken waarom niet, maar die vraag werd: Waarom wel? Genoeg redenen dus en er werden plannen gemaakt. April 2019 was het zover: enkele reis Amsterdam - Curaçao. Maarten (14), de jongste zoon van Lianne ging mee, de andere 4 oudere kinderen bleven in Nederland voor hun studie. Er was een appartementengebouw met 4 appartementen gekocht en 2 villa’s voor de verhuur. In het bovenste appartement wonen Rob, Lianne en Maarten, de andere zijn voor de verhuur. Er is een extra studio gerealiseerd, waardoor er nu 6 units te verhuren zijn.

Het aarden in een vreemd land kost tijd en energie. Ook het aanpassen aan het klimaat vergt zijn aanpassingen, je kan niet hetzelfde tempo blijven volgen als in Nederland, dat hou je niet vol met deze warmte.
Het idee was dat zeker voor de villa’s een bestaand bedrijf werd overgenomen. Dat bleek in de praktijk tegen te vallen. Uit de oude klantenkring zijn nog 2 boekingen gekomen. Na enkele maanden bleek het lastig een grote groep potentiele gasten te bereiken.
Er werden nieuwe foto’s gemaakt en actief op site’s als Airbnb, Booking.com, FaceBook en HomeAway geadverteerd. In een maand 20 boekingen erbij. Dat schiet lekker op, maar verspreid over enkele maanden, dus geen directe inkomsten.
Lianne pakte haar oude beroep als kraamverzorgende weer op en Rob beheerde actief de websites. Daarnaast maakt Lianne de appartementen schoon en doet Rob het onderhoud aan zwembaden, tuin en huizen. Het idee is dat we de gasten proberen te ontzorgen.
Je kan extra’s bij boeken als Airport shuttle, auto-, badlaken-, snorkel huur, halen/brengen naar restaurant, oppas en massages. Rob en Lianne geven beide ontspanningsmassages. Zowel in een speciaal ingerichte kamer als op locatie, dus op je eigen balkon of tuin; heerlijk in de wind in je eigen omgeving. Bed & Meet staat voor verhuur van appartementen maar ook tijdens een borrel of aan het zwembad andere mensen ontmoeten. Soms zelfs de barbecue aan. Iedereen heeft een interessant verhaal.
Er zijn nu al gasten uit Uruguay, Mexico, Colombia, Canada, Italië, Duitsland, Suriname, Curaçao, Aruba en natuurlijk Nederland langs geweest.

Wij hopen dat de uitzending op SBS6 een verdere boost geeft aan de boekingen, dat is natuurlijk de reden dat we meedoen. De kalender voor december en januari loopt al lekker vol. Februari, maart en april zijn ook heerlijke maanden om langs te komen!
Eigenlijk net zoals de rest van het jaar, want hier schijnt altijd de zon!
Wij gaan nu zeker niet achterover leunen. Van het onderste 2-slaapkamerappartement willen we een 3-slaapkamerappartement maken met een grote douche/toilet, aangepast en geschikt voor mindervaliden en rolstoelen. Hier kan dan ook extra zorg verleend worden indien gewenst. De massages gaan we meer aandacht geven, Lianne gaat ook opvang voor tijdelijk zieke kinderen opzetten, zodat ouders kunnen blijven werken. Rob gaat in de farmaceutische zorg zijn kennis en kunde aanbieden.
We hebben het heerlijk naar onze zin hier, alle drie. Wij hoeven niet meer terug en gaan er dus alles aan doen om hier te blijven!

Tips voor iedereen die zoiets overweegt: Bespreek het goed met elkaar, kijk niet alleen wat niet kan, maar ook wat wel kan. Je moet je kunnen aanpassen. Het gaat altijd net weer anders dan je van te voren gepland hebt.
Zorg voor voldoende financiële reserve, de kosten gaan voor de baten uit. Zeker voor Curaçao, boodschappen zijn duur; bijna alles moet geïmporteerd worden. Succes!!

Voor wie nieuwsgierig is of ons wil spreken: kom vooral langs!!!

Heel veel liefs, Rob, Lianne en Maarten