Zomergroente in peterseliesaus

Zomergroente in peterseliesaus

|

Dit heerlijke gerechtje kun je warm, lauw-warm of koud eten. Maak er wat meer van, dan heb je gelijk een lekkere lunch voor de volgende dag. 


1 rode en 1 gele paprika
1 kleine courgette
1 kleine aubergine
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
½ bosje peterselie
1 eetlepel olijventapenade
6 eetlepels halfvolle yoghurt


Warm de oven voor op 175 °C . Maak de groente schoon. Snijd de paprika’s in repen en de courgette en aubergine in plakken van ca. 1 cm. Pers het teentje knoflook boven de olie uit. Schep de groente in een ovenschaal en druppel het oliemengsel erover. Rooster de groente in de hete oven in 20 - 25 minuten gaar en bruin. Was de peterselie en maak het goed droog. Pureer de peterselie met de tapenade en de yoghurt tot een groene saus. Maak eventueel op smaak met wat peper en een drup azijn. Geef de peterseliesaus bij de groente. Het recept is voor 2 personen en heeft 190 kcal pp

Bron: Voedingscentrum