Venkelsalade met varkenshaas

Venkelsalade met varkenshaas

|

De combinatie venkel en varkenshaas is een hele lekkere. Wil je deze salade maken voor de volgende dag? Houd dan de varkenshaas en de pistachenootjes apart en voeg deze toe als je  gaat eten.


2 sinaasappels
1 eetlepel olie
1 theelepel mosterd
2 venkelknollen
1 kleine varkenshaas
1 eetlepel vloeibare margarine
1 eetlepel gepelde pistachenootjes zonder zout


Schil de sinaasappels dik zodat het wit er ook af is. Snijd de partjes sinaasappel met een scherp mesje tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom. Maak van het sinaasappelsap met de olie en de mosterd een dressing. Maak de venkel schoon en snijd de knollen in smalle reepjes. Meng de dressing en de partjes sinaasappel door de venkel. Zet dit een uur of langer afgedekt op een koele plaats om in te trekken. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met peper. Verwarm de margarine in een koekenpan en bak de plakjes varkenshaas in 3-4 minuten gaar en bruin. Schik het vlees op de venkelsalade en strooi de pistachenootjes er over.

Dit recept is voor 2 personen (305 kcal)

Bron: Voedingscentrum