Sambal goreng bonen

Sambal goreng bonen

|

Tijd voor een pittig gerechtje voor 2 personen. Sambal goreng bonen.


1 ui 1 teentje knoflook
1 theelepel sambal oelek
½ theelepel laos
1 prei 100 gram
taugé
1 eetlepel olie
200 gram tomatenblokjes zonder zout
1 theelepel citroensap
2 theelepels bruine basterdsuiker
1 groot blik bruine bonen


Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein. Maak in een vijzel of in de keukenmachine een mengsel van de ui, de knoflook, de sambal en de laos. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen. Was de taugé. Verwarm de olie en fruit hierin het kruidenmengsel enkele minuten zacht. Voeg de tomatenblokjes, het citroensap en de basterdsuiker toe en breng dit aan de kook. Doe de prei en de uitgelekte en afgespoelde bruine bonen in de saus en warm het geheel goed door. Warm op het laatst de taugé even mee. Je eet hiermee per persoon 465 kcal.


Bron: Voedingscentrum