Rijst met gerookte zalm

Rijst met gerookte zalm

|

Deze rijst met gerookte zalm en broccoli eet je als diner maar kan ook prima koud gegeten worden. Maak dus wat extra, dan heb je gelijk een lekkere lunch voor de dag erna.


150 gram zilvervliesrijst
500 gram broccoli
150 gram gerookte zalm
1 bosuitje
1 eetlepel olie dille (vers of diepvries)


Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes. Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten net gaar. Snijd de zalm in reepjes. Maak de bosui schoon en snijd hem in smalle ringen. Fruit het witte deel van de bosui met wat peper zacht in de olie. Bak de gare rijst even mee en roer de zalmreepjes, de broccoli, de groene ringetjes van het bosuitje en wat dille door de rijst. Het gerecht is voor 2 personen en heeft 515 kcal pp.


Bron: Voedingscentrum