Pikante spruitjessoep

Pikante spruitjessoep

|

Lust jij spruitjes? Maak vandaag een snelle pikante spruitjessoep met spekkruimels. 


1 sjalot
½ rode peper stukje citroengras (sereh)
stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
400 gram spruitjes
1 klein blikje witte bonen (ca. 150 gram uitlekgewicht)
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
2 plakjes ontbijtspek
3 takjes selderij

 

Pel de sjalot en snijd hem klein. Snijd de peper in fijne reepjes, het zachte deel van het citroengras in ringetjes en rasp de geschilde gember. Maak de spruitjes schoon. Spoel de witte bonen in een zeef af en laat ze uitlekken. Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin de sjalot. Pers het teentje knoflook er boven uit. Bak het citroengras en de spruitjes enkele minuten mee. Voeg 400 ml water toe met de rode peper, de gember en de witte bonen. Kook de spruitjes in 10 minuten gaar. Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan of in de magnetron bruin en knapperig. Was de selderij en snijd het klein. Neem een opscheplepel spruitjes uit de pan. Pureer de rest van de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Warm de soep weer door en schep de achtergehouden spruitjes er door. Garneer met de selderij en verkruimel het spek er over er over. . Het recept is voor 2 personen (240 kcal pp).

 

Bron: Voedingscentrum