Oosterse bloemkoolsoep met kipfilet

Oosterse bloemkoolsoep met kipfilet

|

Zoek je een originele manier om bloemkool te bereiden? Deze heerlijke Oosterse bloemkoolsoep met kipfilet voor 2 personen is laag in calorieën, (275 kcal pp) en staat snel op tafel.


stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
1 stengel citroengras (sereh of 1 theelepel serehpoeder
½ rode peper
1 ui
1 teentje knoflook
½ bloemkool (ca. 500 gram)
2 eetlepels olie
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel geelwortel (kurkuma)
100 gram kipfilet
1 eetlepel kokosmelk
1 eetlepel sojasaus of ketjap manis citroensap
½ bosje koriander


Schil het stukje gemberwortel en rasp het. Was de stengel citroengras. Snijd de peper klein. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. Was de bloemkool en verdeel het in stukken. Fruit in de olie de ui met de knoflook, de gember, de stengel citroengras, de peper, de kerrie en de kurkuma tot het gaat geuren. Voeg 250 ml water en de bloemkool toe en kook dit 10 minuten. Verwijder de stengel citroengras en de kipfilet. Snijd de kipfilet klein. Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer. Breng dit weer aan de kook, voeg de kipfilet toe en verdun de soep met ca. 100 ml water. Maak de soep op smaak met wat sojasaus, een kneepje citroensap, de kokosmelk en royaal klein geknipte koriander. . *Kook je liever geen rauwe kipfilet mee in je soep, bak dan de stukjes kip even aan en roer ze op het laatst door de soep.


Bron: Voedingscentrum