Kapucijners met tomaat

Kapucijners met tomaat

|

Verandering van spijs doet eten. Deze jonge kapucijners met tomaat en prei valt in die categorie. Je koopt ze vers bij je groentespecialist of uit pot, dan worden ze Veldertjes genoemd.

2 plakjes ontbijtspek
250 gram dunne preien
2 theelepels kerriepoeder
1 eetlepel vloeibare margarine
250 gram kerstomaatjes
1 grote pot jonge kapucijners (Veldertjes HAK)


Snijd de plakjes ontbijtspek in reepjes en bak ze langzaam bruin en knapperig. Maak de prei schoon en snijd ze in stukjes van 4 cm. Was de tomaatjes en halveer ze. Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af. Bak de stukken prei met de kerrie in de margarine. Voeg de tomaatjes en de kapucijners toe. Warm het geheel goed door en maak het op smaak met peper en strooi de spekreepjes er over. *Lekker met broccolisalade Dit recept is voor 2 personen (325 kcal - met menusuggestie 440 kcal)


Bron: Voedingscentrum