Kalkoen met appel

Kalkoen met appel

|

Met appel wordt niet zo vaak gekookt, maar in dit gerecht met kalkoen geeft het een heerlijk frisse bite.


1 bosuitje
200 gram kalkoenfilet
1 theelepel kerrie
1 eetlepel vloeibare margarine
1 appel citroensap
100 ml bouillon met minder zout
2 takjes selderij
2 eetlepels kookroom light 

 

Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en kerrie. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de kalkoen aan alle kanten bruin. Was de appel, snijd hem in blokjes en druppel er wat citroensap over. Bak de appelblokjes en de uienringetjes even met de kalkoen mee. Voeg 100 ml water toe en breng dit aan de kook. Laat de kalkoen in ca. 8 minuten gaar worden. Was de selderij en knip de blaadjes klein. Roer de laatste minuut de room en de selderij door het vocht. . *Lekker met savooiekool en zilvervliesrijst. 400 gram savooiekool - even roerbakken in olie met peper, zout en evt wat kerrie 150 gram zilvervliesrijst - volgens de kookbeschrijving op het pak. Het recept is voor 2 personen en inclusief de menusuggestie 535 kcal pp

 

Bron: Voedingscentrum