Italiaanse Panzanella

Italiaanse Panzanella

|

Iedereen heeft wel eens oud brood over. In deze Italiaanse panzanella kun je dit prima gebruiken.


200 gram kleine tomaten (bijv. Tasty Tom)
stuk komkommer
½ rode ui
½ rode paprika
1 blikje tonijn in water
200 gram oud volkorenbrood, ongesneden
1 eetlepel olijfolie
1-2 eetlepels azijn
1 theelepel mosterd
10 basilicumblaadjes


Maak de groente schoon. Snijd de tomaten in partjes. Halveer de komkommer en verwijder met een lepeltjes het zaad. Snijd de komkommer in boogjes. Snijd de ui in snippers en de paprika in stukjes. Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem in stukjes. Snijd het brood in dikke sneden en breek ze in grove stukken. Bak het brood eventueel in een droge koekenpan extra krokant. Klop een dressing van de olie, 1 eetlepel water, de azijn, de mosterd en wat peper. Scheur de basilicum in stukjes. Meng alles door elkaar en voeg eventueel nog wat azijn toe. Het gerecht is voor 2 personen en heeft 400 kcal pp


Bron: Voedingscentrum