Groentepot met gehaktballetjes

Groentepot met gehaktballetjes

|

Dit stoofpotje heeft lekker veel verse groenten en gehaktballetjes. Je eet hem met gekookte aardappelen. Je kunt natuurlijk met groenten eindeloos variëren. Welke groenten gaan er in als jij hem kookt? 


400 gram aardappelen
stuk koolraap (ca. 200 gram)
1 kleine winterwortel
1 prei 2 vleestomaten
1 eetlepel olie
1 laurierblad
1 theelepel Provençaalse kruiden
200 gram mager rundergehakt
gehaktkruiden zonder zout
1 volkoren beschuit

 

Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20 - 25 minuten gaar. Maak de groente schoon. Snijd de koolraap in blokjes, de wortel in plakken, de prei in ringen en de tomaten in stukjes. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de prei. Voeg de rest van de groente toe met 150 ml water, het laurierblad en de Provençaalse kruiden. Stoof de groente 5 minuten. Maak het gehakt aan met kruiden en de fijngemaakte beschuit. Vorm er kleine balletjes van. Schep de gehaktballetjes door de groente en stoof het geheel in nog 10 minuten gaar. Geef de gekookte aardappelen er bij. Deze volledige maaltijd is voor 2 personen en heeft 495 kcal pp.

 

Bron: Voedingscentrum