Frittata met ui en geitenkaas

Frittata met ui en geitenkaas

|

Een lekker gerecht om warm of koud te eten is deze frittata van uien en geitenkaas. Maak hem eens voor bij de BBQ of picknick.


400 gram zoete uien of 200 gram rode en 200 gram gewone uien
1 eetlepel olie
mespuntje tijm
1 teentje knoflook
3 eieren
50 gram zachte geitenkaas

 

Warm de oven voor op 175° C. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Gebruik voor het fruiten van de uien een pan die ook in de oven kan of doe het mengsel later over in een ovenvaste schaal. Fruit de uien in de olie 10 minuten heel zacht. Laat ze heel licht kleuren. Voeg de tijm toe met wat peper en pers het teentje knoflook er boven uit. Neem de pan van het vuur. Klop de eieren los met peper en schenk dit over de uien. Verkruimel de geitenkaas en strooi de kaas er over. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren. Het recept is voor 2 personen en heeft 255 kcal pp.

 

Bron: Voedingscentrum