Aardappelcurry

Aardappelcurry

|

Voor vandaag hebben we een lekkere curry uitgezocht met aardappel, courgette en wortelen.

600 gram vastkokende aardappelen
1 courgette 200 gram wortelen
1 ui stukje gemberwortel (groot van ½ duim)
1 eetlepel olie
1 eetlepel rode currypasta (pot) citroensap


Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Kook de aardappelplakken in weinig water 5 minuten. Was de courgette en snijd hem in plakken. Schrap de wortelen en snijd ze in plakken. Kook de plakken courgette en wortel in nog 5 minuten met de aardappelen mee gaar. Pel de ui en snijd hem klein. Schil het stukje gember en rasp het fijn. Fruit de ui en de gember in de hete olie. Bak de currypasta kort mee. Voeg 100 ml water toe en breng dit aan de kook. Laat de aardappelen en groente uitlekken en schep ze voorzichtig door het currymengsel. Warm het geheel goed door. Maak het op smaak met wat citroensap. Het gerecht is voor 2 personen en heeft 395 kcal pp


Bron: Voedingscentrum