Robs grote tuinverbouwing
Vandaag om 11:25
Surf ‘n Turf

Surf ‘n Turf

Afgelopen week heeft Jeremy in Almere weer een heerlijk gerecht voor de bewoners klaargemaakt: Surf ‘n Turf. Surf ‘n Turf is een gerecht waarbij vlees en schaaldieren worden gecombineerd. Ben jij benieuwd naar dit gerecht en wil je het zelf eens uitproberen? Kijk dan even naar onderstaand recept!

Ingrediënten
1 Tomahawk van 1KG van NicetoMeat
2 Voorgekookte kreeften
Tafelzuren van Kesbeke - 1 Lepel Picalilly van Kesbeke
Biologische kruiden van Puur Aroma - ½ bosje Dragonkruiden
Sauzen Van Wijngaarden - 1 Tube Zaanse mayonaise
1 Bloemkool
Peper en zout

Bereidingswijze 
Vlees en vis:
- Grill de Tomahawk steak op de barbecue 3 minuten aan beide kanten op direct vuur, laat het vlees daarna 5 minuten indirect doorgaren. Haal vervolgens het vlees van de barbecue en laat nog 5 minuten rusten.
- Maak de voorgekookte kreeften schoon en haal het vlees eruit. Leg het vlees van de kreeft in een plancha pan met olijfolie, verwarm dit vervolgens licht gedurende 5 minuten.

Bloemkool:
- Rasp de bloemkool met een blokrasp, breng dit op smaak met de Zaanse mayonaise en de piccalilly. Hak daarna wat dragon kruiden fijn en meng dit door de bloemkool.
- Serveer de overheerlijke bloemkool vervolgens samen met de Surf ’n Turf.

Eet smakelijk!