De Grote Tuinverbouwing
Zaterdag om 17:05
Procureur met Libanese delicatessen

Procureur met Libanese delicatessen

|

In de Beeldentuin in Garderen heeft Jeremy een stuk procureur met Libanese delicatessen gecombineerd. Procureur is het nekvlees van een varken. Dit vlees ken je hoogstwaarschijnlijk in combinatie met een broodje, het heet dan "pulled pork’’. De procureur wordt dan gemarineerd en urenlang op lage temperatuur gegaard. Vervolgens wordt het met twee vorken uit elkaar getrokken en op een broodje gelegd.  Jeremy doet dit niet, hij gebruikt het vlees op de bbq en maakt er zo een mals en sappig braadstuk van. Ook komt er gevogelte op de bbq. Jeremy gebruikte hiervoor een BBQ van Weber, een gasfles van Benegas en een BBQtafel Unity XL van Keter.

Ingredienten

Keurmerkvlees van Nice to Meat 
Plakken voorgegaarde procureur van 2 cm dik (5 stuks)
Piepkuikens

Hoemoes van Maza
1 bakje Hoemoes met rode biet
1 bakje Hoemoes met Ras El Hanout
1 bakje Esfanai
1 bakje Muhammara
1 bakje Choriatiki

Tafelzuren van Kesbeke
Amsterdamse dwarsliggers
Biologische kruiden van Puur Aroma
Sauzen Van Wijngaarden, Zaanse mayonaise
Bbqkruiden naar smaak

Bereidingswijze 

Procureur met diverse Libanese delicatessen
- Grill het vlees op de "direct-stand’’ op een hete grill. Doe dit aan beide kanten voor drie minuten.
- Laat het vlees nog rustig 10 minuten warm worden op de "indirecte-stand’’.
- Haal je het vlees van de bbq en besmeer elk stuk met 1 van de delicatessen van Maza.
- Nadat je alle stukken besmeerd hebt plaats je ze terug op de bbq.
- Hier laat je de stukken vlees nog vijf minuten op liggen.

Het gevogelte
- Rub de piepkuikens met bbqkruiden en laat dit 30 minuten intrekken. Zet de bbq op de "indirect-stand’’ op 170 graden.
- Rooster de kuikens gaar totdat ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 68 graden.

Serveer de procureur en het gevogelte samen met een vrolijke salade!