De Grote Tuinverbouwing
Zaterdag om 17:05
Heerlijke Italiaanse hapjes

Heerlijke Italiaanse hapjes

|

De eigenaars van het huis in Zoetermeer konden genieten van heerlijke Italiaanse hapjes van onze Jeremy.
Variatie, en toch past alles goed bij elkaar. Gezellig met ze allen proeven van verschillende heerlijke hapjes aan 1 grote tafel!


Ingrediënten
Keurmerkvlees kip/hammetjes/sate van Nice to Meat
Hoemoes van Maza
Tafelzuren van Kesbeke
Biologische tijm en rozemarijn van Puur Aroma
Sauzen Van Wijngaarden, Zaanse mayonaise
Kruiden naar smaak
Hele champignonen
Maiskolfjes
Gerookte paling
Gedroogde tomaatjes
Olijven
Sneetjes brood
Wijn
Roomboter

Tafelzuren van Kesbeke
Amsterdamse dwarsliggers
Biologische kruiden van Puur Aroma
Sauzen Van Wijngaarden, Zaanse mayonaise
Bbqkruiden naar smaak

Bereidingswijze 
- Wrijf de kip in met kruiden, laat dit een paar minuten inwerken.
- Voeg de wijn toe in het reservoir van de gevogelte stomer en zet de kip hierop.
- Gaar de kip in 45 minuten op 170 graden in stand ‘’indirect’’. 
- Dresseer hammetjes op borden.
- Gaar de saté op de bbq , eerst 2 minuten aan beide zijdes op de ‘’direct-stand’’ en dan rustig op de ‘’indirect-stand’’ in 5 minuten aan de zijkant van de bbq.
- Leg op het rooster de hele paddenstoelen en leg er takken rozemarijn en tijm bij. Rooster deze 5 minuten op de gril. Haal ze hierna van de bbq af en leg het geheel in een bakje. Kruid met peper, zout en olijfolie.
- Gril de maiskolven mooi goudgeel en smeer ze hierna in met roomboter. 
- Gril de plakken brood krokant op een hete gril en leg er optioneel de gerookte paling op.
- Vul tot slot de bakjes met olijven en gedroogde tomaatjes.

Smullen maar!