De Grote Tuinverbouwing
Zaterdag om 17:05
Heerlijk mals vlees!

Heerlijk mals vlees!

|

Wil jij ook een lekker mals stukje vlees klaarmaken a la Jeremy?

Benodigdheden: 
1 traag gegaard buikspek
4 karbonades met lang bot
1 varkenshaasje
12 mini paprika’s
5 spices kruiden naar smaak

Bereidingswijze: 

Buikspek
- Maak per kilo rauwe spek een kruidenmengsel van: 20 gram zout + 20 gram suiker + 8 gram peper.
- Wrijf het rauwe spek goed in met dit kruidenmengsel en laat het een nachtje intrekken.
- Zet de barbecue op stand ''indirect'' en stel in op 110 graden. Gaar het spek langzaam in vijf uur klaar. Bewaar wat van het vrijgekomen vet, want dit ga je later nog gebruiken!

Karbonades
- Kruid de karbonades met de 5 spices kruiden en gril ze totdat ze lekker krokant zijn. Laat ze hierna zachtjes doorgaren tot een kerntemperatuur van 63 graden.

Varkenshaasje
- Gril het varkenshaasje mooi rosé.

Paprika's
- Rooster de paprika’s kort op de grill en leg ze vervolgens in een aluminium bak met een beetje knoflook en het overgebleven vet van het spek. Laat dit mengsel 10 minuten garen op de bbq.

Serveer het samen met een lekker glaasje wijn en genieten maar!