Robs grote tuinverbouwing
Vandaag om 11:25
Gezonde visjes

Gezonde visjes

Jeremy is weer aan de slag gegaan met de bbq, dit keer in de Keukenhof. Vandaag heeft hij lekkere gezonde visjes klaargemaakt. Drie soorten vis op verschillende manieren. Dat wordt smullen!

Benodigdheden: 
2 tongschar
1 zeeduivel
2 schelvis filets
Dutchspices fishkruiden
1 pepertje
½ stuk gember
1 teentje knoflook
1 lepel roomboter
Olijfolie
1 bak wildpluksalade radar

Tools: 
Weber bbq
Dutch-oven
Viskorfje

Bereidingswijze: 
- Neem een dutch-oven en doe hier 1 liter water in.
- Snijd het pepertje, de gember en de knoflook in grove stukken en voeg dit toe aan het water.
- Hang vervolgens een viskorfje in de dutch-oven zodat deze het water net niet raakt.

De schelvis:
- Snijd de schelvis in mooie moten en kruid deze met kruiden en zout. Leg ze op het rooster en leg de deksel erop.
- Stoom de schelvis in 10 minuten op een laag vuur gaar.

De zeeduivel:
-Wrijf de zeeduivel in met olijfolie, snij in mooie maten en strooi er kruiden over naar smaak.
- Gril de filets krokant op direct vuur 3 minuten aan beide zijden en laat rustig doorgaren.

De tongschar:
- Zet de planchapan op het gas. Doe er een lepel roomboter in en laat het smelten tot het lichtbruin is en bruist.
- Bak de tongen in de roomboter lichtbruin aan beide kanten.

Serveer de vissen met de lekkere wildpluk salade en een goed glas wijn!