De Grote Tuinverbouwing
Zaterdag om 17:05
Gevulde kalfslapjes met gemixte groenten

Gevulde kalfslapjes met gemixte groenten

|

Bekijk hieronder hoe je de gevulde kalfslapjes met gemixte groenten van Jeremy klaarmaakt!

Ingrediënten

Ingrediënten kalfslapjes
4 kalfslapjes
4 plakken cheddar kaas
4 plakken Parma ham
8 zongedroogde tomaatjes
2 lepels bbq rub

Ingrediënten groenten
1 bussel asperges geschild
1 broccoli
4 kropjes little gem sla

Bereidingswijze

De groenten
- Schil de asperges en snijd in schijfjes van 1 cm dik. Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg deze samen met de aspergeschijfjes in een koekenpan.
- Vul de koekenpan voor 1 cm met water en een snufje zout.
- Laat de groenten in het water koken tot het water verdampt is. Nu zijn de groenten beetgaar.
- Snijd hierna de sla in de lengte doormidden en grill deze kort op de bbq.
- Leg de sla in een aluminium schaal en rasp er Parmezaanse kaas overheen.
- Giet er een beetje knoflookolie over en besprenkel met wat peper en zout.
- Zet dit bakje met de sla, knoflookolie en de kruiden voordat je het serveert 5 minuutjes op de bbq, serveer het lauwwarm.

De kalfslapjes
- Pak de kalfslapjes en beleg deze met de kaas, ham en tomaat. Rol ze op tot een pakketje en zet vast met een sateprikker.
- Gril de pakketjes eerst op de ‘direct’-stand van de bbq , 2 minuten aan beide zijden.
- Zet hierna de bbq op de ‘indirect’-stand op 170 graden, en laat ze hierop 15 minuten nagaren.
- Serveer de kalfspakketjes met de groenten en sla (en optioneel een lekker glas wijn!).

Eet smakelijk!