Robs grote tuinverbouwing
Morgen om 11:20
Bavette met frisse salade

Bavette met frisse salade

Afgelopen week in Edam heeft Jeremy een heerlijk stuk Bavette klaargemaakt. Hierbij heeft hij een frisse salade gemaakt van Fregola en groenten. Beniewd naar hoe hij dat heeft gedaan? Kijk dan snel hieronder!

Ingrediënten
800 gr bloem
50 gr gist
20 gr zout
1/2 liter lauw water
1/2 dl olijfolie

Ingrediënten pizza topping (voor 4 personen)
1 hele Bavette van Nice To Meat
250 gram fregola
1/2 liter kippenbouillon
¼ broccoli
200 gram boontjes
4 tomaten
1 knoflookteentje
Verse kruiden van PUUR Aroma
Zaanse mayonaise van Van Wijngaarden
Augurken blokjes van Kesbeke

Bereidingswijze Bavette
Maak een mengsel van verschillende kruiden naar eigen smaak. Rub vervolgens de bavette in en laat de kruiden even in het vlees trekken. Grill de bavette 5 minuten aan beide zijden op een heet searrooster. Door het gebruik van een searrooster krijgt het vlees een heerlijk knapperige korst. Laat het vlees vervolgens op 140 graden 10 minuten zacht doorgaren. Laat de bavette 10 minuten rusten voordat u deze serveert. 

Bereidingswijze salade
Kook de fregola al dente in kippenbouillon. Voeg hier tijdens het koken de klein gesneden broccoli en de boontjes aan toe.
Als al het vocht is opgenomen door de fregola kan de kleingesneden tomaat samen met een scheut olijfolie worden toegevoegd.

Voeg als laatste naar smaak wat verse kruiden, Zaanse mayonaise en augurken-blokjes toe.

Eet smakelijk!