Red Mijn Vakantie

Oproer

Vader Alfred is met zoontje Roy op vakantie en samen trekken ze aan de noodbel omdat ze in een hotel zitten uit het jaar nul. Niets is goed aan hun tijdelijke verblijf. En dus trekken we ten strijde tegen de reisorganisatie, ditmaal Calsedon.

Vader en zoon zijn zeker niet de enige met problemen in het hotel in Alanya. Ook de twee vriendinnen Monique en Lenny klagen steen en been over hun vervallen accommodatie. Terwijl ik de dames interview in het centrum van de badplaats, word ik aangesproken door een ander stel. ‘Alsjeblieft Alberto, doe iets. We moeten weg daar.’

Na een check van het hotel (ja, dit kan echt niet in 2013!) gaan we op pad. Het duurt niet lang voordat ik de reisleidster kan aanspreken. Haar antwoord is pijnlijk. ‘Sorry, ik heb zelf niet gezien hoe de kamers eruit zien.’ Volgens haar mogen alleen de inkopers aan het begin van het seizoen de kamers controleren. Au.

In het hotel verblijven veel meer Nederlanders en daar kom ik al snel achter. Ze bemoeien zich met het gesprek. Ze zijn boos en schreeuwen om hulp. ‘ We willen weg hier uit dit hol.’ De reisleidster vermant zich en recht haar rug. ‘ We gaan dit oplossen.’ Ik vraag me af hoe en wanneer, maar ze stelt mij en vooral de reizigers gerust.

We besluiten weg te gaan om haar tijd te gunnen dit op te lossen, maar blijven wel in de buurt voor als het misgaat. Twee uur later word ik gebeld. Ze heeft gedaan wat ze beloofde. Alle Nederlanders zijn in busjes gezet en overgeplaatst naar een veel beter hotel. Kijk, dat zijn geen halve maatregelen, maar totaal onnodig als ook zij vooraf de kamers in het hotel had kunnen checken. Calsedon, dat moet dus voortaan anders!

Alberto Stegeman

Heeft u een vakantie die gered moet worden? Kent u iemand die in het buitenland wel wat hulp kan gebruiken. Meld u dan aan voor Red mijn vakantie en bel het alarmnummer: +31653996666 of mail redmijnvakantie@sbs.nl

Meer over Oproer