Red Mijn Vakantie

Alarmlijn

Vaak vragen mensen me hoe we aan de schrijnende verhalen komen voor Red mijn vakantie. Het antwoord is meestal heel simpel: de alarmlijn. Nee, geen 112 voor extreme spoedgevallen, maar een speciaal nummer voor als je vakantie in het water is gevallen.

Een redacteur van het programma is de hele zomer dag en nacht bereikbaar voor Nederlanders met problemen in het buitenland. En dat is even pittig als hilarisch. Dronken Nederlanders die blut zijn en middenin de nacht vragen om meer geld, bange meiden die hun hotelsleutel kwijt zijn en de reisleider niet kunnen bereiken en ‘grappenmakers’  die op zoek zijn naar een knappe griet en hopen dat ik deze kan regelen.

Redacteuren die de alarmlijn bij zich dragen moeten over een gezonde dosis humor beschikken en geduldig zijn. Want voor je ‘t weet meldt zich wel een serieuze kandidaat voor het programma. En dan gaan we aan de bak.

De reisbescheiden opvragen, de problemen die ze hebben ter plekke checken, vragen of ze wel eerst zelf bij de organisatie hebben geklaagd. En als er dan nog steeds een probleem is dat opgelost moet worden, stap ik samen met de cameraploeg het vliegtuig in.  Met maar één doel: de vakantie redden.

Het hele jaar ben ik weer bezig geweest met misdaad voor Undercover in Nederland en een nieuw programma wat ik ga doen met de titel: Onopgeloste Zaken. Maar deze zomer staat weer in het teken van vakanties. Ik heb er zin in en ik hoop dat de reisleiders hebben geleerd van de afgelopen jaren. Het zou voor hen anders wel eens een hete zomer kunnen worden.

Alberto Stegeman

Heeft u een vakantie die gered moet worden? Kent u iemand die in het buitenland wel wat hulp kan gebruiken. Meld u dan aan voor Red mijn vakantie en bel het alarmnummer: +31653996666 of mail redmijnvakantie@sbs.nl

Meer over Alarmlijn