Mag ik jullie oma zijn?
''Vooral op zondag mis ik de gezelligheid in huis.''

''Vooral op zondag mis ik de gezelligheid in huis.''

|

Joke (81) – Nieuw-Vennep: ‘’Onze zoon Johan is afgelopen mei met zijn vrouw naar Tenerife verhuisd. Hij woonde hier bij ons om de hoek en we zagen hem dagelijks. We zijn wel eens naar hem toe gegaan, maar het is met onze leeftijd eigenlijk niet meer te doen. Veel te heuvelachtig, dat kunnen we niet meer aan. Het lijkt er ook niet op dat Johan regelmatig hiernaartoe komt. Onze andere zoon, René, is vijf jaar geleden overleden door een treinongeluk. Hij was pas 46 jaar.

Nu ik mijn beide zoons mis, merken mijn man Ruud en ik wel dat er een soort leegte is ontstaan. Vooral op zondag mis ik de gezelligheid in huis. Het zal ook zo gek zijn om aankomende Kerst alleen te vieren nu Johan op Tenerife woont. We hebben ook bijna geen familie: de meesten zijn al overleden.

Het zou heel fijn zijn als wij meer mensen in ons leven zouden hebben. Vooral ik zou bijvoorbeeld wel wat kleinkinderen hier rond willen zien lopen. Ruud zegt dat het allemaal wat minder speelt voor hem, maar hij weet ook dat het voor mij een mooie aanvulling zou zijn. Een paar kinderarmpjes die mij een knuffel komen geven als ze binnen komen rennen… Ja, dat zou ik heel erg fijn en mooi vinden.’’

Mag ik jullie oma zien zie je dinsdag om 21.30 uur op SBS6.