Mag ik jullie oma zijn?
‘Het gemis is een gat in ons leven, een gat in ons hart’

‘Het gemis is een gat in ons leven, een gat in ons hart’

|

Coby (66) – Hoevelaken: ‘’Wij hebben nooit het geluk van kinderen gekend. Dat is een enorm gemis, omdat we het wel zo graag wilden. Helaas is het ons nooit gegund, en dat maakt wel eens dat we ons alleen voelen. Als we bezig zijn, dan gaat het wel. Maar als we dan samen op de bank zitten terwijl anderen dingen met hun kinderen en kleinkindere doen, dan denk ik wel eens; wij doen er niet meer toe.

Het feit dat wij geen kinderen konden krijgen, betekent ook dat wij nooit kleinkinderen hebben gehad. Wat zouden we dat toch graag ervaren! Dat gemis voelt als een gat in ons leven, een gat in ons hart. Het leven moet toch meer zijn dan dit.. Kinderen voegen echt wat toe.

Vrienden en kennissen vonden het ook moeilijk om te gaan met onze kinderloosheid. De periode dat het niet lukt was best zwaar, net als de adoptieprocedure welke tot niks uitliep. Wij vonden het moeilijk om te praten over ons verdriet, en mensen wisten niet goed hoe ze daarop moesten reageren. Dat maakte het gevoel van alleen zijn wel wat sterker. Vooral de periode rond de feestdagen is pittig; we zijn dan ook vaak weg. Vroeger was dat bij mij wel anders; ik had een enorm goede band met mijn oma. Wat zou ik dat graag door willen geven aan een kleinkind!

Coby haar hele verhaal zie je morgen om 21:30 bij Mag ik jullie oma zijn op SBS6!

Tags: