Mag ik jullie oma zijn?
Backstage bij Mag ik jullie oma zijn?

Backstage bij Mag ik jullie oma zijn?

|

De vier afleveringen van Mag ik jullie om zijn? wordt door een enthousiast team van redacteuren, producers, en regisseurs gemaakt. De kandidaten krijgen goede begeleiding voor, tijdens én na de opnames. Dat is belangrijk, want een draaidag kan best overweldigend zijn. Benieuwd hoe het er op zo'n draaidag aan toe gaat? De foto's hieronder zullen je alles vertellen! 

Madurodam
In aflevering 1 van Mag ik jullie oma zijn? zagen we hoe de familie Sikora samen met oma Joke en opa Ruud naar Madurodam gingen. Om te filmen in een pretpark is altijd spannend voor de ploeg, want het is er vaak druk en mensen moeten niet door het beeld heen lopen. Gelukkig ging dat deze dag erg goed, en zijn er mooie beelden uit gekomen!  

2018

De ontmoetingen
De ontmoetingen zijn altijd bijzonder om te filmen. De gezinnen en de oma moeten elkaar een beetje leren kennen, maar dat is natuurlijk wel spannend met een camera erbij! Gelukkig is Kim-Lian er vaak bij om de mensen een beetje op hun gemak te stellen. Want het is natuurlijk het belangrijkste dat er goed wordt gekeken of er een klik is tussen de gezinnen en de oma!  

2018

Filmen met dieren
Filmen met dieren blijft altijd spannend voor de crew. Julian vond het allemaal wel meevallen! Dieren zijn vaak erg onvoorspelbaar en dus moet er gewoon gefilmd worden wat er gebeurd. Gelukkig ging dat in de DoeZoo met Marijke, Julian en Miranda erg goed, en heeft de slang zich goed gedragen.  

2018

Passen en meten
Bij mensen thuis filmen is niet altijd even makkelijk. De familie Hiwat bestaat uit acht personen. Als er dan ook nog een hele filmcrew op de stoep staat, is het best een beetje passen en meten in huis. Maar gelukkig waren alle gezinnen erg meewerkend met het draaien bij hun thuis!  

2018

Mooie momenten
De mooiste dingen gebeuren spontaan en het is de taak van de cameraman om dat zo mooi mogelijk vast te leggen! Toen oma Joke in aflevering 1 vroeg of zij de jongste dochter van de familie Tromper vast mocht houden, moest de cameraman snel schakelen om dit prachtige moment goed in beeld te krijgen.  

2018

Buiten de camera's 
Niet alleen als de camera's lopen gebeuren er mooie momenten. Ook door de hele dag heen praten de families en de oma met elkaar om te kijken of de klik er is. Wel wordt er op gelet dat zij niet teveel de diepte in gaan met hun gesprekken, zodat alle bijzondere verhalen wel opgenomen en de reacties 'echt' zijn. Maar zoals de foto hieronder al laat zien: Roan had het ook buiten de camera's enorm naar zijn zin met Joke en Ruud! 

2018

Tags: