Klinkt Smakelijk
Klinkt Smakelijk | Vogelnestjes | Dinsdag 20 augustus

Klinkt Smakelijk | Vogelnestjes | Dinsdag 20 augustus

|

Week 8 is de week met Shirma Rouse als gastjury. In aflevering 2 van deze week heeft Marieke vogelnestjes gemaakt in Klinkt Smakelijk. 

Dit gerecht is voor 4 personen en is te bereiden in 30 minuten. 

Ingrediënten:  

  • 800 gram gehak
  • 5 eieren
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 el mosterd
  • Zout
  • Peper
  • 50 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • Olie om in te frituren

 

Kruiden, zoals:

  • Koriander
  • Gember
  • Nootmuskaat
  • Bieslook
  • Selderij
  • Kant en klare mix gehaktkruiden

 

  

 Bereidingswijze:

  1. Breng water aan de kook en verwarm ondertussen een oven voor op 200° en een frituurpan tot 180°.
  2. Zet in drie diepe borden: het bloem, 1 losgeklopt ei en het paneermeel klaar. Zet ook een bakje met water klaar en doe hier de ijsblokjes in voor het ijswater.
  3. Wanneer het water kookt laat je met een lepel 4 eieren in de pan glijden. Kook ze voor 4,5 minuut en laat ze dan schrikken in het ijswater.
  4. Tijdens het koken van de eieren meng je in een schaal het gehakt met de knoflook, ui en mosterd. Breng het gehakt verder op smaak met peper en zout en kruiden naar wens.
  5. Pel de eieren en haal deze even door het bord met bloem. Pak ongeveer een kwart van de gehakt en maak dit plat op je hand of tussen huishoudfolie (als een dunne hamburger) leg hier een ei met bloem in en vouw het gehakt helemaal om het ei heen, zodat alle gaatjes en kieren dicht zijn. Doe dit ook bij de andere drie eieren.
  6. Haal de gehaktballen door de bloem, het geklopte ei en het paneermeel. Om ze steviger te maken kun je ze een paar minuten in de vriezer zetten. Daarna frituur je ze een minuut of 3 in de olie tot ze om en om goudbruin zijn. Laat ze vervolgens nog 15 minuten nagaren in de voorverwarmde oven.

Smakelijk eten!