Klinkt Smakelijk
Klinkt Smakelijk | Spareribs met wortel en koriander | Vrijdag 16 augustus

Klinkt Smakelijk | Spareribs met wortel en koriander | Vrijdag 16 augustus

|

Week 7 is de week met Heleen van Royen als gastjury. In aflevering 5 van deze week strijden de vier winnaars van de afgelopen vier dagen tegen elkaar om weekwinnaar te worden. In deze finale heeft Niels spareribs met wortel en koriander gemaakt. 

Dit gerecht is voor 2 personen. 

Ingrediënten: 

  • 700 gram gekonfijte spareribs met bot
  • 80 gram wortel
  • 6 mooie blaadjes koriander

 

Sambal

  • 2 tomaten
  • 6 el sambal oelek
  • 50 ml sojasaus 
  • Zout naar smaak

 

Lak spareribs

  • 100 ml hoisin
  • 100 ml Chinese BBQ-saus
  • 100 ml sojasaus

 

 

 Bereidingswijze:

  1. Koop gekonfijte spareribs bij je slager met bot.
  2. Leg de hele rib op een snijplank met de botten naar je toe. Snij de vliezen bij de botten verticaal door en zorg ervoor dat je dat niet te diep doet. Druk alle botjes individueel naar boven en verwijder deze.  Snijd de spareribs, na elke botje, en portioneer deze.
  3. Bereid nu de garnituren voor: Snij de wortel heel dun in de lengte. Daarna snijdt je deze dunne plakjes nogmaals in de lengte heel dun zodat je heel dunne sliertjes krijgt (julienne).
  4. Pluk de koriander per blaadje.

 

Sambal

  1. Neem tomaten en snij bovenin het kroontje een kruisje. Doe dit ook aan de onderkant. Twee stuks is voldoende.
  2. Blancheer de tomaten 30 seconden in kokend water en laat afkoelen in ijswater.
  3. Haal daarna die huid van de tomaat af en doe het vlees in de blender. Voeg sambal oelek en sojasaus toe en zout naar smaak.
  4. Als laatste doe je er wat vers limoenrasp doorheen.

 

Lak spareribs

  1. Meng Hoisin, Chinese BBQ-saus en sojasaus tot een mooie egale saus.
  2. Zet de spareribs 8 minuten op 200ºC graden in de oven en bestrijk daarna met de saus. Nadat je de saus hebt aangebracht moeten de spareribs nog een minuutje terug in de oven.

Smakelijk eten!