Klinkt Smakelijk
Vandaag om 08:35
Klinkt Smakelijk | Marokkaanse kip | Maandag 8 juli

Klinkt Smakelijk | Marokkaanse kip | Maandag 8 juli

|

Week 2 is de week met Ferry Doedens als gastjury. In aflevering 1 van deze week heeft Ikram Marokkaanse kip gemaakt in Klinkt Smakelijk. 


Dit recept is voor 2 personen en is te bereiden in 60 minuten. 

Ingrediënten: 

  • 1 kip
  • 4 grote of 5 middelgrote uien
  • Paar takjes peterselie
  • Paar takjes koriander
  • 1 gekonfijte citroen
  • 4 tot 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 koffielepel zwarte peper
  • Zout naar smaak
  • 1 eetlepel gemalen kurkuma
  • 1 kaneelstokje
  • 2 gekookte eitjes
  • 50 gram gebakken amandelen zonder schil
  • Groene olijven zonder pit
     

 

 Bereidingswijze: 

  1. Was de kip goed met azijn, koud water en wat zout.
  2. Leg in een kom de kruiden met wat water aan.
  3. Voeg de gehakte peterselie en koriander toe.
  4. Voeg de kip toe en marineer goed.
  5. Vervolgens doe je de gemarineerde kip in een pan met de zonnebloemolie, de in stukjes gesneden gekonfijte citroen en voeg je het kaneelstokje en de gesnipperde uien toe.
  6. Bak de kip op een laag vuurtje aan alle kanten.
  7. Voeg water toe tot de helft van de kip onderstaat.
  8. De kip eerst op de borst koken voor ongeveer een half uurtje en vervolgens op de rugkant draaien voor weer een half uur (In een gewone pan, voor de snelkookpan gelden kortere tijden).
  9. Als de kip gaar is haal je deze uit de jus en leg je het op een bakplaat.
  10. Smeer de kip in met met ongezouten boter.
  11. Laat de kip in een oven op 200 graden een mooi kleurtje krijgen.
  12. Laat de jus in de pan indikken tot de gewenste dikte.
  13. Voeg nu ook de olijven bij de jus en laat deze meekoken, blijf goed roeren.
  14. Als de kip bruin is serveer je deze op een mooi bord met de jus eromheen.
  15. De in 2 gesneden eieren en garneren met de gebakken amandelen.
  16. Eet smakelijk, Bessaha!
  17.  Dit gerecht wordt geserveerd met Marokkaans brood.

Smakelijk eten!