Klinkt Smakelijk
Vandaag om 18:00
Klinkt Smakelijk | Gevulde zoete aardappel met pulled jackfruit  | Dinsdag 9 juli

Klinkt Smakelijk | Gevulde zoete aardappel met pulled jackfruit | Dinsdag 9 juli

|

Week 2 is de week met Ferry Doedens als gastjury. In aflevering 2 van deze week heeft Isabel gevulde zoete aardappel met pulled jackfruit gemaakt in Klinkt Smakelijk. 


Dit recept is voor 2 personen en is te bereiden in 55 minuten. 

Ingrediënten: 

  • 2 zoete aardappels (circa 200 gram per stuk)
  • 1 blik jackfruit op zout water
  • 200 ml water
  • 130 gram kikkererwten uit blik
  • 4 honingtomaatjes
  • 2 kleine rode uitjes
  • 1 limoen
  • 3 takjes verse koriander
  • 1 teen knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 3 eetlepels barbecuesaus
  • 3 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1,5 eetlepel geroosterd paprikapoeder
  • 1 eetlepel vloeibaar rookaroma
  • Peper en zout

 

 

 Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.  
  2. Spoel de aardappels af onder de kraan, verwijder oneffenheden met een mesje. 
  3. Droog de aardappels met een theedoek of keukenpapier. Prik met een vork gaatjes in de aardappel.
  4. Verpak de aardappel met een scheutje olijfolie en een snuf peper en zout in aluminiumfolie. Bak gedurende 50 minuten in het midden van de oven.
  5. Giet de kikkererwten in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  6. Droog de kikkererwten met een droge theedoek of keukenpapier.
  7. Marineer met een halve eetlepel geroosterd paprikapoeder, peper, zout, een eetlepel agavesiroop en een eetlepel olijfolie.
  8. Bak in een droge koekenpan gedurende 5 minuten. Laat de kikkererwten afkoelen.
  9. Giet het jackfruit in een vergiet, spoel af met koud water en laat even uitlekken.
  10. Maak vast de marinade voor de pulled jackfruit; meng 1 eetlepel geroosterd paprikapoeder, het rookaroma en de barbecuesaus door elkaar.
  11. Hak een teen knoflook fijn en snipper een rood uitje. Zet een wokpan op het vuur en fruit de knoflook en ui aan in een scheut olijfolie.
  12. Voeg nu het jackfruit toe en bak kort mee, zet het vuur lager.
  13. Doe 200 ml water, een blokje bouillon en de marinade in de pan. Roer goed door en breng aan de kook. Laat circa 25 minuten pruttelen op laag vuur, met de deksel schuin op de pan. Voeg indien nodig (wanneer het droog kookt) een beetje extra water toe. Trek na 20 minuten het jackfruit uit elkaar met een vork; zodat er een draderige structuur ontstaat.
  14. Maak de tomatensalsa. Snijd de honingtomaatjes in blokjes, snipper een rood uitje en hak de koriander fijn. Meng dit met een scheutje olijfolie, het sap van een halve limoen en een snuf peper en zout.
  15. Maak de tahindressing. Meng de tahin met een eetlepel agavesiroop en een snuf peper en zout.
  16. Snijd de aardappel in tot halverwege en breek de aardappel open. Doe hierin een flinke schep pulled jackfruit, top af met tomatensalsa, geroosterde kikkererwten en tahindressing. Serveer met een schijfje limoen.

Smakelijk eten!