Klinkt Smakelijk
Klinkt Smakelijk | Beef Wellington | Donderdag 15 augustus

Klinkt Smakelijk | Beef Wellington | Donderdag 15 augustus

|

Week 7 is de week met Heleen van Royen als gastjury. In aflevering 4 van deze week heeft Niels Beef Wellington gemaakt in Klinkt Smakelijk. 

Dit gerecht is voor 2 personen en is te bereiden in 60 tot 75 minuten. 

Ingrediënten: 

  • 200 gram bladerdeeg
  • 3 plakken parmaham, dungesneden
  • 2 bladeren groene kool
  • 75 gram paddenstoelenmix, rauw
  • 1 eidooier
  • 250 gram ossenhaas
  • Roomboter

 

Saus

  • 300 gram paddenstoelenmix, rauw
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 300 gram room
  • 50 ml cognac
  • Zout
  • Peper

 

 

 Bereidingswijze:

Beef Wellington

  1. Braad de ossenhaas aan in een hete pan met olijfolie en voeg op het laatst nog een klontje roomboter toe. Zorg ervoor dat alle kanten van de ossenhaas dicht geschroeid zijn.
  2. Maal de paddenstoelenmix in de Magimix of blender totdat het fijn is. Bak deze aan in een pan met wat olijfolie om het vocht uit de paddenstoelen kwijt te raken. Laat het uitlekken in een fijne zeef.
  3. Leg een stuk plasticfolie neer. Leg daar de groene kool op die je net even geblancheerd hebt. Daar overheen leg je de parmaham en daarna de paddenstoelenmix. Als laatste leg je de ossenhaas erop.
  4. Trek de folie over de ossenhaas en zorg dat de ossenhaas volledig bedekt is met de groene kool, parmaham en paddenstoelenmix. Rol het folie strak dicht en laat even afkoelen in de koelkast.
  5. Pak de ossenhaas uit de folie, bedek het geheel met bladerdeeg en maak aan de bovenkant 2 klein ronde gaatjes van een 0,5 centimeter doorsnede om ervoor te zorgen dat de lucht kan ontsnappen (plak eventuele losse eindjes deeg met wat water aan elkaar).
  6. Bak de Wellington 14 minuten op 180ºC op een stukje bakpapier in een voorverwarmde oven.
  7. Haal uit de oven en laat een kwartier rusten. Na het kwartier rusten doe je het nog 2 minuten op 200 graden in de oven en je kan de beef Wellington aansnijden.

 

Saus

  1. Bak de champignons aan in wat olijfolie een pan en voeg de room toe.
  2. Mix het geheel vervolgens met een staafmixer. Giet het door een hele fijne zeef zodat je echt een saus overhoudt.
  3. Voeg op het laatst naar smaak: cognac, zout en peper toe.

Smakelijk eten!