Klinkt Smakelijk
Vandaag om 18:00
Klinkt Smakelijk | Bœuf Stroganoff | Donderdag 11 juli

Klinkt Smakelijk | Bœuf Stroganoff | Donderdag 11 juli

|

Week 2 is de week met Ferry Doedens als gastjury. In aflevering 4 van deze week heeft Wessel Bœuf Stroganoff gemaakt in Klinkt Smakelijk. 


Dit recept is te bereiden in 35 minuten (afhankelijk van het bijgerecht langer).

Ingrediënten: 

  • Biefstuk (150-200 gram / 1 per persoon)
  • Bakje Champignons
  • 1 rode Paprika
  • 2 uien
  • 2 tenen Knoflook
  • Blikje tomatenpuree
  • 50 ml wodka
  • 100 ml runderbouillon
  • 1 cup Crème fraîche
  • Paprikapoeder
  • Paar druppels Worcestershire sauce
  • Paar druppels Tobasco
  • Theelepel mosterd
  • Boter
  • Olie
  • Platte peterselie ter garnering

 

 

 Bereidingswijze: 

  1. Snijdt de ene ui in reepjes en de ander in blokjes.
  2. Snijdt de champignons in reepjes.
  3. Snijdt de paprika in reepjes.
  4. Snijdt de knoflook fijn.
  5. Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen uit de koelkast. Bestrooi ruim met zout en bak ze voor ongeveer 2 minuten per kant in een hete pan met olie.
  6. Voeg zodra je de biefstuk omdraait ook de boter toe. Pak ze in met aluminiumfolie, bestrooi met peper en zorg dat de biefstuk warm blijft.
  7. Voeg een beetje olie toe aan de aangekoekte pan en bak de uien tot ze glazig zijn. - Voeg vervolgens de paprika en champignons toe. Ten slotte bak kort de knoflook mee.
  8. Blus de pan af met de wodka en flambeer de pan. Zodra het vuur verdwenen is, voeg de tomatenpuree, mosterd en de runderbouillon toe en verhit kort. Ten slotte, roer de crème fraîche er doorheen en voeg de paprikapoeder, Tobasco en Worcestershire sauce toe aan de saus.
  9. Snijdt de biefstuk in plakjes en verdeel mooi over de bordjes. Bestrijk de biefstuk met de stroganoffsaus en bestrooi met de fijne gesneden platte peterselie. De resterende saus kan worden verdeeld over kleinere pannetjes op het bord of in een grote schaal in het midden.
  10. (Serveertip: Lekker om de biefstuk te verdelen over tagliatelle of andere soort pasta. Ook erg lekker met zelfgemaakte frietjes of Pont Neuf Pommes).

Smakelijk eten!