Klinkt Smakelijk
Vandaag om 18:00
Klinkt Smakelijk | Taco tinga de pollo | Dinsdag 9 juli

Klinkt Smakelijk | Taco tinga de pollo | Dinsdag 9 juli

|

Week 2 is de week met Ferry Doedens als gastjury. In aflevering 2 van deze week heeft Koen taco tinga de pollo gemaakt in Klinkt Smakelijk. 


Dit recept is voor 4 personen en is te bereiden in 60 minuten + 10 minuten voorbereiding een aantal dagen van tevoren. 

Ingrediënten: 

  • Tortilla’s/taco’s
  • 4 uien
  • 2 tenen knoflook
  • Oregano
  • 5 tomaten
  • 1 blikje chipotle pepers (220g)
  • 1 kg kippendijfilet
  • Koriander
  • Mayonaise
  • Zure room
  • Witte kaas
  • Knoflookpoeder
  • 1 rode ui
  • 300 ml appelazijn
  • Suiker
  • 1 limoen

 

 

 Bereidingswijze:

Mise and place

  1. Snijd de rode ui in ringen.
  2. Verwarm de appelazijn in een pannetje en voeg hier suiker aan toe.
  3. Laat de rode uien minimaal 2 dagen trekken in de azijn. Hierdoor krijgen zij een roze kleur en een fris zure smaak.  
 
Saus
  1. Hak de helft van de chipotle pepers fijn en meng deze met mayonaise, zure room, knoflookpoeder en limoensap.
  2. Breng eventueel op smaak met zout en peper. 

Taco

  1. Breng een pan water aan de kook met daarin 2 gesneden uien, knoflook, zout, peper en oregano.
  2. Kook de kippendijen 20 minuten in deze bouillon.
  3. Maak van de kip kleine stukjes/reepjes door ze met een vork uit elkaar te trekken.
  4. Hak de tomaten, de andere helft van de chipotle pepers, een halve ui, een teen knoflook, zout en 200 ml van de bouillon fijn in een blender/hakmolen.
  5. Bak 2 in ringen gesneden uien, voeg hier de kip aan toen en bak dit eventjes mee.
  6. Voeg daarna het mengen uit de blender toe. Laat dit een tijdje sudderen.
  7. Verwarm de tortilla’s in een pannetje en laat deze rusten onder aluminiumfolie, zodat ze zacht worden.
  8. Doe de saus op de tortilla’s, leg hier stukjes kip op en garneer dit met witte kaas, koriander en gezuurde rode uien.

Smakelijk eten!