Klinkt Smakelijk
Klinkt Smakelijk | Stoofpannetje rode wijn | Donderdag 22 augustus

Klinkt Smakelijk | Stoofpannetje rode wijn | Donderdag 22 augustus

|

Week 8 is de week met Shirma Rouse als gastjury. In aflevering 4 van deze week heeft Fiona stoofpannetje rode wijn gemaakt in Klinkt Smakelijk. 

 Dit gerecht is voor 2 personen en is te bereiden in 40 minuten. 

Ingrediënten:

  • 1 rode paprika
  • Het groen van een bosui
  • ½ courgette
  • 5 olijven
  • 75 gram oesterzwammen
  • 2 tomaten
  • 5 cherrytomaten
  • ½ pakje spekjes
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel rijstmeel
  • 200 ml rode wijn
  • Snufje zout, peper, paprikapoeder
  • Peterselie
  • Takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • Bieslook

 

Aardappeltjes

  • 5 aardappelen (vastkokend)
  • Peterselie, tijm
  • Paprikapoeder en zout

 

Tomatensalsa

  • 1 tomaat
  • Ongeveer 5 cherrytomaten
  • Het groen van een bosui
  • 1 tl kappertjes
  • 1 handjes rucola
  • Balsamicoazijn


 

 Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij alle groente in kleine stukjes.
  3. Doe de spekjes in een pan en laat deze alvast garen.
  4. Als de spekjes gaar zijn haal je ze uit de pan en gaar je de kip.
  5. Voeg de groente toe als de kip gaar is.
  6. Laat de groente een klein beetje garen.
  7. Voeg de spekjes weer bij het geheel.
  8. Voeg het zout, de peper en de kruiden toe.
  9. Als alles op smaak is voeg je het glas rode wijn toe.
  10. Om de saus wat steviger te maken voeg je 1 eetlepels rijstmeel toe.
  11. Laat dit een aantal minuten pruttelen.
  12. Als de saus stevig is schep je de saus in de pannetjes.
  13. Zet de pannetjes in de oven.
  14. Haal de pannetjes na 20 minuten uit de oven. Pas op: de pannetjes zijn heet, maar de inhoud ook. Laat het even afkoelen voordat je gaat eten.

 

Aardappeltjes

  1. Snijd de aardappeltjes fijn.
  2. Kook de aardappelen voor ongeveer 15 minuten.
  3. Giet de aardappelen af en schud een aantal keer om het vocht kwijt te raken.
  4. Doe een beetje olijfolie in de pan.
  5. Bak de aardappeltjes gaar.
  6. Voeg halverwege de kruiden toe.

 


Tomatensalsa

  1. Snijd de tomaten in verschillende grootte.
  2. Snijd het groen van de bosui fijn.
  3. Mix dit door elkaar.
  4. Voeg de kappertjes en de rucola toe.
  5.  Meng dit goed door elkaar en voeg naar eigen smaak de balsamica azijn toe.

Smakelijk eten!