Klinkt Smakelijk
Klinkt Smakelijk | Piepkuiken met aardappelpartjes | Vrijdag 16 augustus

Klinkt Smakelijk | Piepkuiken met aardappelpartjes | Vrijdag 16 augustus

|

Week 7 is de week met Heleen van Royen als gastjury. In aflevering 5 van deze week strijden de vier winnaars van de afgelopen vier dagen tegen elkaar om weekwinnaar te worden. In deze finale heeft Stephanie piepkuiken met aardappelpartjes gemaakt. 

Dit gerecht is voor 4 personen en is te bereiden in 50 minuten. 

Ingrediënten: 

  • 3 hele piepkuikens
  • Verkruimelde aardappelen
  • Verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • Citroen
  • Sojasaus
  • Roomboter
  • 1 groentebouillon blokje
  • Kippenbouillon blokjes
  • Bosui
  • Olijfolie
  • Zout & peper

 

 

 Bereidingswijze:

  1. Haal de vleugels en pootjes van het piepkuiken af.
  2. Haal de voorkant van de kippenborst er af.
  3. Snij de aardappelen in partjes en laat deze 4 minuten koken.
  4. Zet een ovenschaal met olijfolie en rozemarijn en zout en peper 20 minuten in de oven.
  5. Snij de bosui.
  6. Voeg de rest van de onderdelen toe in een pan met een olie, een teentje knoflook, halve citroen, en rozemarijn. Laat dit 20 minuten koken en voeg aan het einde de donkere sojasaus toe.
  7. Strooi op de kippenborst zou en peper en laat dit een paar minuten bakken in olie met knoflook en rozemarijn.
  8. Voeg halverwege een klontje boter toe en schep het mengsel paar keer over de kip. Als de kip bijna klaar is, nog een halve citroen over de kip heen sprenkelen.
  9. Stop de kip 10 minuten in een voorverwarmde oven op 165 graden.
  10. Voeg koud water toe aan resterende jus/saus dat de kip-onderdelen onder staan in pan.
  11. Overgiet de jus/saus met een zeef in een steelpannetje, en laat deze inkoken.
  12. Voeg een klontje boter toe en blijf roeren.
  13. Bak de bosui.
  14. Serveer het geheel op een mooi bord.

Smakelijk eten!