Klinkt Smakelijk
Klinkt Smakelijk | Pasta met spinazie, tomaat en witvis | Donderdag 22 augustus

Klinkt Smakelijk | Pasta met spinazie, tomaat en witvis | Donderdag 22 augustus

|

Week 8 is de week met Shirma Rouse als gastjury. In aflevering 4 van deze week heeft Lizette pasta met spinazie, tomaat en witvis gemaakt in Klinkt Smakelijk. 

 Dit gerecht is voor 2 personen en is te bereiden in 60 minuten. 

Ingrediënten:

  • 200 gram gewassen spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • Snufje kaneel
  • Flinke snuf zout en wat zwarte peper
  • Flinke koffielepel (dessert lepel) (palm)suiker
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 8 cherrytomaatjes
  • Parmezaanse kaas
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 2 á 3 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1,5 el citroensap
  • 1 koffielepel palmsuiker
  • Handje verse basilicum
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • Handje cashewnoten (
  • Snuf peper en zout
  • 2 stukken kabeljauw
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • Bloem
  • Zout en peper
  • Citroensap
  • 200 gram pasta (bijvoorbeeld spaghetti)
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Zout en peper


 

 Bereidingswijze:

  1. Snij de spinazie grof.
  2. Voeg de knoflook, het snufje kaneel, (palm)suiker, zout, peper, olijfolie en citroensap samen toe in de slowcooker op stand high. Roer even goed door, en de deksel erop. Af en toe roeren.
  3. Laat dit 20 minuten koken en voeg op het einde de cherrytomaatjes toe.
  4. Ga verder met het maken van de rode pesto: Voeg alle ingrediënten (zongedroogde tomaten, knoflook, olijfolie, citroensap en rasp, palmsuiker, verse basilicum, Parmezaanse kaas, cashewnoten (of pijnboompitten), peper en zout) in een blender of hakmachine.
  5. Kook ondertussen de pasta, dit kan samen met 2 teentjes knoflook die in de lengte doormidden gesneden zijn.
  6. Bak de kabeljauw. Dep de vis goed droog, bestrooi met zout en peper en haal de vis licht door de bloem heen. Bak de vis per kant 3 a 4 minuten.
  7. Sprenkel vlak voor het serveren het citroensap over de vis heen, wanneer deze in de pan ligt.
  8. Bak tijdens het bakken van de vis, in een ander pannetje, de plakjes ontbijtspek knapperig.
  9. Giet de pasta af. Doe er olijfolie, zout en peper doorheen en strooi er was verse basilicum overheen.
  10. Verdeel de spinazie met de gepofte cherrytomaatjes over de borden en garneer met wat Parmezaanse kaas. Voeg ook de pasta en de vis toe op het bord. Leg boven op de kabeljauw het krokante plakje ontbijtspek.

Smakelijk eten!