Klinkt Smakelijk
Vandaag om 18:00
Klinkt Smakelijk | Noedelsoep met geroosterde kip | Donderdag 11 juli

Klinkt Smakelijk | Noedelsoep met geroosterde kip | Donderdag 11 juli

|

Week 2 is de week met Ferry Doedens als gastjury. In aflevering 4 van deze week heeft Selita noedelsoep met geroosterde kip gemaakt in Klinkt Smakelijk. 

 

Dit recept is voor 4 personen en is te bereiden in 45 minuten.

Ingrediënten: 

Ingrediënten voor de bouillon:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 flinke ui in 6 parten gesneden
  • 4 teentjes knoflook geplet
  • 1 stuk gember van ongeveer 3 cm, geschild en in plakken gesneden
  • 2 stuks steranijs
  • 6 Chinese paddenstoelen, geweekt vóór gebruik
  • Een halve theelepel sesamolie
  • 1 theelepel 5 spice powder
  • 1 vegetarische bouillonblok
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 4 eetlepels all purpose marinade
  • Zwarte peper
  • 2-3 liter water

 

Overige benodigdheden en ingrediënten:

  • 1 kilo filet of dijfilet 
  • Gebakken uitjes
  • 2 pakken fijne ei noedels klaargemaakt volgens gebruiksaanwijzing
  • 4 struiken kleine pak choi (bok choi) gewassen en grofgesneden
  • 3 gekookte eieren in plakken gesneden
  • 1 citroen in partjes
  • Een mix van fijngehakte peterselie en koriander.
  • 1 rode en 1 groene chilipeper schuin in dunne plakjes gesneden voor de liefhebber van pittig.

 

 

 Bereidingswijze: 

  1. Marineer de kip in een mix in 2-3 el all purpose marinade, 0,5 el 5 spice powder, een geraspt teentje knoflook en zet dit even koel weg.
  2. Fruit ondertussen de uien, knoflook, gember even aan en voeg de paddenstoelen en de steranijs toe.
  3. Voeg dan het warme water toe, het restant van het 5 spice powder, 1 el all purpose marinade en zoete ketjap, zwarte peper en de bouillonblok toe. 
  4. Laat de bouillon ongeveer 20 minuten koken op hoog vuur met het deksel half op de pan.
  5. Draai het vuur op het laagste standje en doe de sesamolie in de soep.
  6. Braad de kip in olie goudbruin en gaar. Draai het vuur niet te hoog om verbranding en uitdrogen te voorkomen.
  7. Snij de kip als het wat afgekoeld is in hapklare plakjes.
  8. Haal de paddenstoelen uit de bouillon en snij deze in reepjes voor de garnering.
  9. Verdeel de noedels over de schalen, doe er pak choi bij, schep de bouillon er overheen.
  10. Garneer met kip en en een paar reepjes paddenstoelen, een paar plakken ei. Strooi er wat droge uien en peterselie overheen.
  11. Hang een partje citroen aan de rand van de soepkom en serveer op aparte schaaltjes oester- en of hoisinsaus en de chilipeper.

Smakelijk eten!