Klinkt Smakelijk
Vandaag om 18:00
Klinkt Smakelijk | Lamsgehaktballetjes in een goedgevulde tomatensaus met riso | Maandag 8 juli

Klinkt Smakelijk | Lamsgehaktballetjes in een goedgevulde tomatensaus met riso | Maandag 8 juli

|

Week 2 is de week met Ferry Doedens als gastjury. In aflevering 1 van deze week heeft Dinanda lamsgehaktballetjes in een goedgevulde tomatensaus met riso gemaakt in Klinkt Smakelijk. 


Dit recept is voor 2 personen en is te bereiden in 45 minuten. 

Ingrediënten: 

  • 3 grote uien 
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 pakje gepureerde tomaten
  • 1 kleine courgette
  • 2 stengels bleekselderij 
  • 1 kleine aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 tl sambal
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Suiker
  • Lamsgehakt 400gr
  • 1ei
  • Broodkruim/paneermeel 100gr
  • Riso 400gr
  • 3 el pesto (kant & klaar)

 

 

 Bereidingswijze: 

  1. Maak kleine gehaktballetjes van lamsgehakt, broodkruim, ei, peper, zout, tijmblaadjes van 1 takje tijm en 6 blaadjes rozemarijn fijngesneden/gehakt, 1teentje knoflook fijngesneden/geperst.
  2. Verhit in een koekenpan olijfolie en bak de balletjes mooi bruin.
  3. Zet een pan water op voor het koken van de riso.
  4. Verhit in een hapjespan olijfolie en fruit 2 uien mooi goudgeel, bak een halve paprika mee.
  5. Ris en hak ondertussen de kruiden fijn en voeg deze samen met de fijngesneden/geperste knoflook toe, Bak dit ca. 1minuut mee.
  6. Giet de gepureerde tomaten erbij. Laat het lekker door pruttelen en breng het op smaak met peper, zout, suiker en eventueel sambal. Pureer dit met de staafmixer tot een gladde saus.
  7. Verhit in een hapjespan olijfolie en fruit 1 ui mooi goudgeel, voeg bleekselderij, aubergine en courgette toe. Bak het lekker aan en voeg de tomatensaus toe. Gaar de groenten in de saus en voeg de gehaktballetjes toe.
  8. Kook intussen de riso volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Giet de riso af, doe het in een schaal en schep de pesto erdoor.
  10. Verdeel de pasta en tomatensaus over 4 borden of pak je mooiste schalen uit de kast.
  11. Lekker met een frisse salade en ciabatta.

Smakelijk eten!