Klinkt Smakelijk
Klinkt Smakelijk | Indonesische peperbiefstuk (Lapis Surabaya) | Maandag 19 augustus

Klinkt Smakelijk | Indonesische peperbiefstuk (Lapis Surabaya) | Maandag 19 augustus

|

Week 8 is de week met Shirma Rouse als gastjury. In aflevering 1 van deze week heeft Edang Indonesische peperbiefstuk (Lapis Surabaya) gemaakt in Klinkt Smakelijk. 

Dit gerecht is voor 4 personen.

Ingrediënten:  

  • 500 gramsukadelappen/ ossenhaas/ rib eye
  • 1 bos lente ui / bosui
  • 1 sereh stengel
  • 2 cm verse laos
  • 0,5 dl ketjap sambal manis
  • 1-2 Spaanse pepers
  • 1 tl peper
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • Bouillon/ aromaat
  •  0,5 tl laos, serehpoeder
  •  Zout, suiker / palm suiker
  •  3-5 el zonnebloemolie

 

  

 Bereidingswijze:

  1. Snijd de Spaanse pepers in een mooie, schuine en dunne reepjes.
  2. Was de lente-ui schoon. Snijd deze in een grove, schuine reepjes.
  3. Maak de Laos wortel schoon. Deze gaat heel in de pan.
  4. Als je sukadelappen gebruikt dan moeten deze 2-3 uur in water worden gekookt.
  5. Braad het vlees aan en braad het vlees rondom bruin.
  6. Verhit de olie in een braadpan. Doe de Spaanse peper, verse Laos en sereh stengel in de pan en even aanfruiten.
  7. Voeg het langwerping gesneden vlees toe en even opnieuw braden.
  8. Doe de ketjap sambal manis door het vlees en voeg de peper, nootmuskaat, zout, palmsuiker, bouillon/ aromaat, sereh en laospoeder toe en roer het geheel door elkaar.
  9. Voeg als laatste de gesneden lente-ui toe om het geheel mooi af te maken.

Smakelijk eten!