Klinkt Smakelijk
Klinkt Smakelijk | Gnocchi alla Romana | Dinsdag 9 juli

Klinkt Smakelijk | Gnocchi alla Romana | Dinsdag 9 juli

|

Week 2 is de week met Ferry Doedens als gastjury. In aflevering 2 van deze week heeft Alberto gnocchi alla Romana gemaakt in Klinkt Smakelijk. 

Dit gerecht is voor 2 personen.  

Ingrediënten:

  • 150 gram griesmeel (maïs)
  • 150 gram varken spekjes in blokjes
  • Melk
  • Zout en peper
  • Italiaanse kruiden
  • 1 eierdooier
  • 50 gram gesmolten boter
  • 200 gram Pecorino kaas geraspt
  • Olijfolie
  • Vers peterselie

 

 

 Bereidingswijze:

  1. Kook de melk.
  2. Voeg het griesmeel, zout en peper en Italiaanse kruiden toe en blijf roeren tot het mengsel dik en romig is.
  3. Bak in een andere pan de varkensspekjes tot goudbruin.
  4. Stop het vuur en roer de eidooier door het iets afgekoelde mengsel en klop er daarna de helft van de boter en de helft van de Pecorino kaas doorheen.
  5. Maal de gebakken spekjes in een blender redelijk klein en mix ze met de griesmeel polenta.
  6. Strijk dit mengsel in een laag van 1 vinger dikte (ongeveer 1,5 cm.) uit op een plank en laat het afkoelen in een koelkast voor ongeveer 10 minuten.
  7. Steek rondjes met een glas uit de griesmeelpolenta.
  8. Leg deze dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
  9. Druppel er de resterende boter over en bestrooi met de rest van de Pecorino kaas.
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de gnocchi in ca. 20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  11. Bestrooi met peterselie.

Smakelijk eten!