Klinkt Smakelijk
Klinkt Smakelijk | Garides Saganaki (garnalen met gebakken feta in tomatensaus) | Maandag 19 augustus

Klinkt Smakelijk | Garides Saganaki (garnalen met gebakken feta in tomatensaus) | Maandag 19 augustus

|

Week 8 is de week met Shirma Rouse als gastjury. In aflevering 1 van deze week heeft Daniël garides Saganaki (garnalen met gebakken feta in tomatensaus) gemaakt in Klinkt Smakelijk. 

Dit gerecht is voor 4 personen en is te bereiden in 50 tot 60 minuten.

Ingrediënten:  

  • 2 rode uien
  • 1 kilo tomaten
  • 1 rode en groene paprika
  • 3 tenen knoflook
  • Half bosje peterselie
  • 1 eetlepel oregano (gedroogd)
  • Peper
  • Zout
  • 250 gram feta
  • 500 gram verse grote garnalen (liefst met kop en staart)
  • Ouzo
  • 1 klein blikje tomatenpuree voor de kleur
  • 1 snufje cayennepeper
  • 100 ml visbouillon
  • Olijfolie

 

  

 Bereidingswijze:

  1. Pel de tomaten en verwijder de zaadlijsten.
  2. Hak de tomaten fijn.
  3. Hak de uien fijn.
  4. Verwijder de zaadlijst en snij de paprika's in dunne repen en daarna door de helft.
  5. Hak de kruiden fijn.
  6. Verwarm de visbouillon.
  7. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  8. Verwarm de olijfolie en fruit de uien en de knoflook glazig.
  9. Doe vervolgens de paprika erbij en fruit dit een minuut of drie door.
  10. Doe de tomaten en de kruiden erbij en laat dit even op een hoog vuurtje doorkoken. Blus het met een lekkere scheut Ouzo.
  11. Temper het vuur en voeg de: suiker, kaneel, tomatenpuree en cayennepeper toe.
  12. Breng het op smaak met zout en peper. Doe de visbouillon erbij en laat dit 20 minuten inkoken.
  13. Voeg de helft van de feta verbrokkelt toe en laat vervolgens nog een 5 minuten door pruttelen.
  14. Verdeel de garnalen in de ovenschalen en doe de saus erover, verbrokkel de rest van de feta over de schalen en zet ze voor 10 minuten in de oven.

Smakelijk eten!