Klinkt Smakelijk
Klinkt Smakelijk | Empanadilla’s | Vrijdag 16 augustus

Klinkt Smakelijk | Empanadilla’s | Vrijdag 16 augustus

|

Week 7 is de week met Heleen van Royen als gastjury. In aflevering 5 van deze week strijden de vier winnaars van de afgelopen vier dagen tegen elkaar om weekwinnaar te worden. In deze finale heeft Asun empanadilla’s gemaakt. 

Dit gerecht is voor 4 personen en is te bereiden in 60 minuten. 

Ingrediënten: 

  • 1 rode en/of gele paprika 
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tonijn in olijfolie
  • 3 eetlepels olie
  • Zout
  • Peper
  • Kwart bouillonblokje
  • ½ pak Koopmans “Wit brood mix”
  • Beetje melk of ei

 

Mojo verde

  • 1 bol knoflook
  • ½ bosje (blad) peterselie + ½ bosje koriander
  • ½ groene paprika
  • 200 ml olijfolie
  • 3 el (wijn)azijn
  • Snufje komijn en wat zeezout

 

 

 Bereidingswijze:

  1. Was de paprika en snijd het in dunne reepjes. Snij de ui in dunne reepjes. Pers of snipper de knoflook.
  2. Doe 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de paprika en ui, voeg later de uitgeperste knoflook, zout, peper en een kwart bouillonblokje toe.
  3. De tonijn uit laten lekken en in stukjes brokkelen, de olie wel bewaren. Voeg de tonijn bij de groente in de koekenpan. Laat dit een paar minuten zachtjes door bakken, doe daarna het vuur uit.
  4. Verwarm de oven voor op 175º C
  5. Maak het deeg zoals op het pak als basisrecept wordt beschreven. Doe in plaats van de boter een beetje olie uit het blikje tonijn dit geeft het deeg een heerlijke smaak. Laat het deeg niet rijzen. Je gaat gewoon door met de empanadilla’s.
  6. Rol het deeg uit tot een lap van enkele millimeters dik. Met een uitsteker steek je er rondjes uit.
  7. Doe in de empanadilla 1 grote eetlepel tonijnmengsel (even kijken hoe je uitkomt met de vulling en het deeg, anders doe je meer of minder).
  8. Sluit de empanadilla goed door goed te knijpen en dicht te drukken, bijv. met een vork.
  9. Met een kwastje de melk of ei over het deeg strijken.
  10. Doe de empanadilla’s op de met bakpapier beklede bakplaat in de oven ± 15/20 minuten.

 

Mojo

  1. Schil de knoflook, plet het en doe het in de kom van de staafmixer. Voeg azijn en komijn toe en meng het.
  2. Hak de peterselie en koriander (alleen de blaadjes) ietsje en voeg toe aan het mengsel.
  3. Voeg de olie toe tijdens het mengen. Proef en voeg het zout toe.

Smakelijk eten!