Klinkt Smakelijk
Klinkt Smakelijk | Babi pangang | Donderdag 22 augustus

Klinkt Smakelijk | Babi pangang | Donderdag 22 augustus

|

Week 8 is de week met Shirma Rouse als gastjury. In aflevering 4 van deze week heeft Joyce babi pangang gemaakt in Klinkt Smakelijk. 

 Dit gerecht is te bereiden in 45 minuten.

Ingrediënten:

  • 2 tls djahé kruiden
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl laos kruiden
  • 3/4 eetlepels ketjap manis
  • Peper
  • Zout
  • 1 tl citroen- of limoensap
  • 500/600 gram varkenslappen
  • 2 eetlepels olie
  • Babi pangang saus
  • 250 gram rijst
  • Atjar Tjampoer
  • Kroepoek/cassave


 

 Bereidingswijze:

  1. Meng in een kom de djahé met knoflookpoeder, uienpoeder, laos, 2 eetlepels ketjap, zout en peper en citroen of limoensap. Wrijf het vlees met het mengsel in en laat het 10-15 minuten liggen.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten. Zet daarna het vuur laag en gaar het vlees in de braadpan 25-30 minuten. Keer de lappen vlees enkele malen. Doe de rest van de ketjap erbij na 20 minuten.
  3. Zet ondertussen de pan met rijst op en kook de rijst gaar in 10 minuten. Giet daarna de rijst af en laat de rijst nog even staan met de deksel op de pan. Soms even door scheppen.
  4. Snijd het vlees in mooie schuine plakjes en doe er een beetje saus op. De overige saus apart serveren.
  5. Serveer de rijst en de atjar tjampoer apart.

Smakelijk eten!