Klinkt Smakelijk
Klinkt Smakelijk | Artisjok met citronette | Donderdag 15 augustus

Klinkt Smakelijk | Artisjok met citronette | Donderdag 15 augustus

|

Week 7 is de week met Heleen van Royen als gastjury. In aflevering 4 van deze week heeft Albert artisjok met citronette gemaakt in Klinkt Smakelijk. 

Dit gerecht is voor 2 personen en is te bereiden in 60 minuten. 

Ingrediënten: 

  • 2 artisjokken
 

Citronette Provençalen:

  • Sap van 1 citroen
  • Eetlepel Dijonmosterd
  • Dessertlepel bloemenhoning
  • 15 cl koudgeperste zonnebloemolie
  • 5 cl koudgeperste olijfolie
  • 2 tl bretons grof zeezout
  • 2 tl grof gemalen zwarte peper
  • 2 tl herbes de provence
  • Klein geraspt teentje knoflook
  • Kwart zeer fijngehakt uitje
 

Croutons:

  • 2 sneeën brood 5 cm dik
 

Aardappel in de schil:

  • 2 aardappels

 

 

 Bereidingswijze:

  1. Kook de Artisjokken een uur in ruim kokend water met 15 cl natuurazijn. Laat ze vervolgens goed uitlekken en spoel ze goed met koud water.
  2. Vermeng het citroensap, Dijon mosterd en bloemenhoning tot er een homogene saus ontstaat.
  3. Voeg vervolgens de zonnebloemolie en olijfolie langzaam roerend toe. Je krijgt zo een mooie volle saus.
  4. Maak het geheel op smaak met Bretons grof zeezout, de zwarte peper, herbes de Provence, knoflook en het fijngehakte uitje.

 

Croutons

  1. Bestrijk het brood met olijfolie en bestrooi dit matig met zout.
  2. Verwarm het tostiapparaat voor op de hoogste stand. Leg de sneeën brood tussen het apparaat en schakel dat uit.
  3. Na 3 minuten eruit halen of 3 minuten in de oven zetten. Snijd het uiteindelijk in 4 stukken.

 

Aardappel in de schil

  1. Kook 2 aardappels 20 minuten lang in de schil.
  2. Snijd de aardappelen op en leg hier een klontje boter op, samen met korreltjes grof zeezout en gehakte peterselie.

Smakelijk eten!