Huisdieren TV

Over Huisdieren TV

 Hieronder stellen wij eerst kort het presentatie-duo van Huisdieren TV aan je voor.

Frank Derijcke, presentator Huisdieren TV
Te zien in aflevering 1 t/m 5 van seizoen 1
Frank studeerde af aan de HKU en speelde daarna als acteur in diverse dramaseries. Hij werd presentator in een tv-programma van Carlo en Irene. Sindsdien heeft hij allerlei programma’s gepresenteerd. Frank houdt van dieren. Thuis heeft hij een kat. Onlangs overleed zijn andere kat helaas.

Romy Koldenhof, presentatrice Huisdieren TV
Te zien in aflevering 1 t/m 5 van seizoen 1
Romy is een dolenthousiaste, authentieke jongedame, die bekend is geworden in het SBS6-programma Utopia. Zij is een echte dierenliefhebber. In Utopia zorgde ze met veel passie voor de boerderijdieren en thuis heeft ze een kat. Het presenteren van Huisdieren TV past dan ook erg goed bij haar.

In de vijf afleveringen van Huisdieren TV Seizoen 1 zie je de volgende specialisten langskomen:

Bob Carrière, dierenarts bij Sterkliniek
Te zien in aflevering 1 t/m 5 van seizoen 1
Bob heeft zijn sporen in de diergeneeskunde allang verdiend. Als directeur van Sterkliniek Dierenartsen is hij onder andere een groot voorvechter van meer preventieve zorg voor honden, katten, konijnen en andere huisdieren. Bob is specialist op het gebied van botchirurgie. Zijn hond heet Mack.

Martine Carrière-Bothof, dierenarts bij Sterkliniek
Te zien in aflevering 3 en 4 van seizoen 1
Dierenarts Martine is getrouwd met dierenarts Bob, en daarmee ook baasje van hun hond Mack. Martine houdt zich onder meer bezig met interne geneeskunde, oogheelkunde, kynologie en fokkerij, KNO-chirurgie, en diagnostische beeldvorming (echografie, echoscopie, radiologie, et cetera).

Paul van Aalst, dierenarts bij Sterkliniek
Te zien in aflevering 1 t/m 5 van seizoen 1
Het beroep van dierenarts is alleskunner Paul op het lijf geschreven. We volgen hem wekelijks in de spreek- en behandelkamer. Hij is gespecialiseerd in tandheelkunde, diagnostische beeldvorming, weke delen-chirurgie en alles wat maar te maken heeft met konijnen. Thuis heeft Paul één kat: Chat’o.

Kristel de Munnik, dierenarts bij Sterkliniek
Te zien in aflevering 5 van seizoen 1
Zoals zovelen, riep Kristel als jong meisje al dat ze dokter voor huisdieren wou worden. Zij is gespecialiseerd in kattengeneeskunde, tandheelkunde en interne geneeskunde. Kristel verzorgt ook informatieavonden. Thuis heeft zij meerdere dieren, zoals een Border Terriër die luistert naar de naam James.

Eline Teygeler, hondengedragstherapeut bij Tinley
Te zien in aflevering 1 en 4 van seizoen 1
Eline Teygeler is een expert op het gebied van huisdierengedrag, en dan met name als het gaat om honden. Zij geeft vaak lezingen over uiteenlopende onderwerpen en lost gedragsproblemen op als gedragstherapeut. Zelf heeft Eline vier honden (waaronder Muppet), twee katten en vier konijnen.

Sonja van Leeuwen, kattengedragstherapeut bij Katten Academie
Te zien in aflevering 2 en 5 van seizoen 1
Sonja weet werkelijk alles over katten. Vanuit haar Katten Academie in het midden des lands helpt zij katteneigenaren om hun katten beter te begrijpen en om gedragsproblemen te verhelpen. Ook geeft Sonja groepslessen aan kattenliefhebbers en heeft zij, in haar academie, een eigen kattentrimsalon.

Bernice Muntz, konijnengedragstherapeut bij Dierentrainer.nl
Te zien in aflevering 3 van seizoen 1
Als je alles over konijnen wilt weten of als je je konijn een ‘high five’ wilt leren geven, dan ben je bij Bernice zonder twijfel aan het juiste adres. Zij is een van de toonaangevende konijnengedragstherapeuten van Nederland. Bernice geeft ook konijnencursussen. Met je cavia kan je ook bij haar terecht.

Maurice Vollebregt, dierenvoedingsspecialist bij o.a. Jachtinstinct
Te zien in aflevering 1 t/m 5 van seizoen 1
Maurice heeft zich als ondernemer vooral toegelegd op initiatieven in de huisdierenbranche. Hij geeft - vanuit Ouwehands Dierenpark - uitleg over de herkomst van honden en katten. Maurice is eigenaar van Jachtinstinct en VersVleesHond.nl. Hij heeft twee katten: Leroy en zijn zoontje Nero.

Arthur Hartman, kwaliteitsmanager bij Yarrah
Te zien in aflevering 1 van seizoen 1
Als producent van biologisch hondenvoer en kattenvoer, vindt Yarrah het van groot belang om de gehele keten te controleren op het daadwerkelijk biologisch en kwalitatief hoogwaardig zijn van alle gebruikte ingrediënten en processen. Arthur is kwaliteitsmanager en ziet hier dan ook streng op toe.

Wijnand van de Mheen, bio-kippenboer en voorzitter Biomeerwaarde Kip
Te zien in aflevering 1 van seizoen 1
Boer Wijnand is niet zomaar een kippenboer, maar een echte biologisch legpluimveehouder, dus een boer met oog voor milieu en dierenwelzijn. Op de boerderij die je in de uitzending ziet, worden bio-kippen gehouden, die deels ook gebruikt worden voor het maken van biologische dierenvoeding.

Carmen Silos, persvoorlichter bij de Dierenbescherming
Te zien in aflevering 2 van seizoen 1
Carmen is persvoorlichter bij de Dierenbescherming. Deze houdt zich bezig met het redden, opvangen en beschermen van dieren. Hierbij worden onder meer dierenambulances, dierenasielen en de inspectiedienst ingezet. De Dierenbescherming is ook initiatiefnemer van het Beter Leven Keurmerk.

Nicole Kinsbergen, bedenker van de DoggyDating-app
Te zien in aflevering 3 van seizoen 1
Gooise vrouw Nicole is de bedenker van een innovatieve app, waarmee hondenbaasjes eenvoudig af kunnen spreken om met elkaar te gaan wandelen. Haar poedel Louis, die biologisch hondenvoer krijgt, was en is hierbij haar grote inspiratiebron. Inmiddels is DoggyDating een begrip.

Sanne Versteeg, eigenaar van Kattencafé Balthazar
Te zien in aflevering 4 van seizoen 1
Toen er op diverse locaties in Nederland kattencafés kwamen, besloot Sanne om ook een kattencafé in Nijmegen te beginnen. Na een succesvolle crowdfunding was Kattencafé Balthazar een feit. Sanne geeft de katten die daar wonen - én haar kat Keizer Karel - uitsluitend biologisch kattenvoer.

Maaike François, New Business Manager bij Pets Place
Te zien in aflevering 5 van seizoen 1
Maaike is een bevlogen New Business Manager bij Pets Place, de grootste keten van dierenspeciaalzaken in Nederland. Zij is derhalve uitstekend op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in de huisdierenbranche. In de betreffende dierenwinkels vind je uiteraard ook biologische dierenvoeding.

René Peperkamp, aquariumspecialist bij Aqua Zoo Leerdam
Te zien in aflevering 1 t/m 5 van seizoen 1
‘Aquarioot’ René is één van de vrijwilligers bij Aqua Zoo Leerdam, een heuse onderwaterdierentuin met tientallen zoetwater- en zeewateraquaria. Hij is dan ook de aangewezen persoon om ons meer te vertellen over aquaria. Aqua Zoo Leerdam wordt gesponsord door Easy-Life Aquariumproducten.

Pieter Tervoort, dierenwinkelspecialist bij TIM’S Dierenwinkel / Biofood
Te zien in aflevering 1 t/m 5 van seizoen 1
Noorderling Pieter is een echte ‘dierenwinkelman’. In de afleveringen van seizoen 1 van Huisdieren TV komt hij iedere week, vanuit TIM’s Dierenwinkel in Utrecht, met een handige tip over het verstandig (aanvullend) voeren van je hond of kat. De producten van Biofood staan hierbij steeds centraal.