House of Talent
ma-vr om 19:00

Over

2018

Stel je voor dat er een plek is waar je als muzikaal talent alles krijgt wat je nodig hebt om een carrière in de muziekwereld te starten… of je nou rapt, rockt, een volkszanger bent of een DJ. Stel je voor dat er een plek is met een studio, een theater, repetitieruimtes en managers die alles voor je regelen. Stel je voor dat je elke dag, de hele dag, bezig kunt zijn met jouw muziek. 

Stop met dromen! Die plek is er!  En het heet……House of Talent. En jij kunt hier deel van uitmaken! House of Talent biedt jou de unieke kans om uit te groeien tot een succesvolle artiest.

House of Talent is een nieuw dagelijks tv-programma dat begint waar alle andere talentenjachten stoppen, namelijk bij de lancering van jouw carrière! Samen met zeven andere artiesten woon je in één huis en werk je keihard aan je eigen muziek en carrière. Je bent dagelijks op tv te zien waardoor je enorme exposure hebt en een grote fanbase kunt opbouwen, omdat je elke dag kunt laten zien wat je kan en hoe je groeit als artiest en als persoon.

Ervaren artiestenmanagers begeleiden je en zullen er alles aan doen om je te laten doorbreken. Je gaat singles uitbrengen, optreden in het hele land en jezelf zoveel mogelijk promoten, op social media en daarbuiten.

Het huis staat in Hilversum, dé mediastad van Nederland, op een steenworp afstand van alle grote muziekstudio’s en radiostations. En het is helemaal ingericht om beginnende artiesten zoals jij ALLES te geven wat je nodig hebt: instrumenten, een repetitieruimte, een eigen social mediaroom en een opnamestudio waar je kunt werken aan een demo of aan een volledig geproduceerde single. Er is zelfs een theater aan huis met 400 stoelen: een groot eigen podium om op te treden voor je fans en om je muziek te laten horen aan de wereld… Maar House of Talent is ook gewoon een huis met slaapkamers, een woonkamer en een keuken, waarin je als artiesten woont, met zijn achten het huishouden regelt en samenleeft.

2018

Heb jij het in je om succesvol te worden? Je zult je als artiest continu moeten bewijzen. Je moet laten zien dat je kunt leven van je talent, dat je je staande kunt houden in deze keiharde business en dat je social media, zoals Youtube, Instagram en Facebook perfect kunt inzetten om je fanbase te blijven boeien. Wie van jullie groeit uit tot een echte superster? Daar kom je achter in House of Talent!

Twee ervaren artiestenmanagers lanceren en begeleiden elk vier talenten. Zij trekken alle registers open om hun eigen artiesten zo groot mogelijk te maken. De managers werken samen met een boekingskantoor en regelen alle optredens. Een promotie-optreden bij Evers? Een interview in de Telegraaf? Een muzikaal minuutje bij DWDD of een optreden in een club, of op een festival? Zij regelen het. Jouw manager maakt samen met jou een persoonlijk toekomstplan om de richting van jouw carrière te bepalen. Dit doet hij uiteraard niet voor niets, ook hij gaat keihard aan de bak en dus gaat een vooraf afgesproken vast percentage van wat jij verdient naar jouw manager. Net als bij alle andere artiesten in de muziek industrie.

Maar de twee managers moeten wel verantwoording afleggen. En dat doen ze bij de platenbaas: de man met het geld en het laatste woord. De platenbaas in House of Talent heeft het voor het zeggen. Vindt hij je single te gek, dan zet hij zijn grote netwerk en zijn marketing- en promotieapparaat in om er een hit van te maken. De platenbaas investeert en zal hard werken belonen!

Iedere zes weken moet je één single maken en lanceren in een liveshow. De kijker stemt op de single die zij het beste vinden. De artiest met de meeste stemmen wint een eigen videoclip. Een gewilde prijs, want een videoclip op TV en op YouTube betekent nóg meer exposure, nóg meer kans om je fanbase uit te bouwen en om uit te groeien tot een succesvolle en bekende artiest.

Je moet wel blijven presteren om je plek in House of Talent niet kwijt te raken, want elke zes weken is er ook een eliminatieprocedure, waarbij steeds één van de artiesten wordt vervangen. Voor deze eliminaties zijn twee Charts belangrijk: de Money Chart en de Social Media Chart. Hoe meer geld je verdient met optredens en je singles en hoe meer aandacht je krijgt op social media, hoe langer je in House of Talent mag blijven. Kortom: je moet blijven bewijzen dat jij jouw plek verdient.

Je woont in House of Talent met zijn achten onder één dak. Dat betekent dat jullie ook een huishouden runnen, boodschappen doen, eten koken en de boel schoonhouden. Voor de huishoudelijke uitgaven is er een groepspot. Daarin stort elke artiest iedere maand verplicht 500 euro. De rest van het geld dat je verdient mag je -na afdracht van de managers fee- houden. Dat geld kun je meteen weer investeren in je carrière, door een speciale orkestband te laten maken voor je optredens, een waanzinnige sessiemuzikant in te huren voor een nieuwe single, of nieuwe kleding te kopen voor een videoclip of optreden.

Regelmatig krijg je boosts aangeboden: een bonus die één artiest kan krijgen om hem verder te helpen in zijn carrière. Dit kan een duet opnemen met een succesvolle artiest zijn, een dag de opnamestudio in met een bekende producer of een voorprogramma verzorgen van een vette band.

Je zult hard moeten werken in House of Talent, maar er is maar één ding echt belangrijk: de muziek. Jouw muziek. Van de liedjes die je uitbrengt tot de optredens die je geeft in het land, online of in jullie eigen theater. House of Talent is de grootste kans die je als beginnend artiest kunt krijgen!

House of Talent is de last stop before the top!

2018