Het Mooiste Liedje

De vliegerHet dorpWaves. Radar Love. Stuk voor stuk grote hits van eigen bodem, gemaakt of gezongen door Nederlandse artiesten. Liedjes die iedereen kent en kan meezingen. Die ons raken en vaak symbool staan voor belangrijke momenten in ons leven. Muziek is tenslotte pure emotie. Maar welk lied vinden we nou, met zijn allen, het allermooiste van ons land? En vooral: waarom? We gaan het zien en horen in het nieuwe programma Het Mooiste Liedje, gepresenteerd door Johnny de Mol en dit najaar te zien bij SBS6.

 

Het hele land heeft vooraf via een oproep op SBS6 en Radio 10 meebepaald welke liedjes in aanmerking komen. Iedereen die op een liedje heeft gestemd, heeft hierbij zijn/haar persoonlijke motivatie erbij gezet. Wat is het verhaal achter deze keuze? Welke speciale betekenis heeft dit lied? Misschien doet het aan iets verdrietigs denken, bijvoorbeeld het verlies van een dierbare of een scheiding. Of juist aan iets heel vrolijks, zoals een eerste zoen of de geboorte van een kind. 

 

Op deze manier is er een lijst ontstaan met de top 50 liedjes met mooie, blije, grappige en emotionele verhalen. De beste artiesten van dit moment brengen deze liedjes ten gehore, waarbij uiteraard niemand zijn eigen lied zingt. En omdat het niet om de vertolking gaat, maar om het liedje, horen we geen nieuwe versies. Iedereen blijft zo dicht mogelijk bij het origineel. In elke aflevering zingen steeds vijf grote Nederlandse artiesten ieder twee liedjes. Per aflevering gaan er twee liedjes door naar de finale, gekozen door een vakjury.

 

In de finale komen de tien uitverkoren liedjes terug en horen we ze nog één keer. Heel Nederland mag nu stemmen. Wij kiezen - met zijn allen - het winnende liedje, het allermooiste liedje van ons land. Het Mooiste Liedje viert de Nederlandse muziek – en laat nog maar eens zien wat muziek voor impact heeft op de levens van mensen.

 

Heb jij zin in een muzikale middag/avond waar deze prachtige liedjes ten gehore worden gebracht? Meld je dan hier gratis aan via en wie weet zien we je in de studio!

*De opnames vinden plaats in oktober in Baarn.