Côte de Boeuf
1 Côte de bouef van 1.400 gram
Kruiden naar smaak
Het recept
De tosti’s
Besmeer het witte brood met Maza hoemoes. Vervolgens gaan hier de plakken brie, cecina de leon of gerookte zalm op. Grill de verschillende tosti’s op de Weber tostigrill.
Cote de bouef
- Laat de Côte de Boeuf eerst op kamertemperatuur komen. Kruid hierna het vlees met kruiden naar keuze.
- Gril het vlees 5 minuten op de 'direct' stand aan elke kant, om zo het vlees dicht te schroeien.
- Stel je de bbq in op de '50/50' stand. Met deze methode wordt de warmtebron verplaatst naar de zijkant van de barbecue. Deze methode voorkomt dat gerechten verbranden voordat de binnenkant gaar is.
- Tot slot gaar je de Côte de Boeuf 15 minuten op 170 graden.
- Serveer samen met de tosti’s.
*TIP: Een heerlijk glas rode wijn smaakt prima bij dit gerecht!
Eet smakelijk!