De Grote Tuinverbouwing
Zaterdag om 17:00
Spareribs met spitskoolsalade

Spareribs met spitskoolsalade

|

Jeremy maakt heerlijke Spareribs klaar in Barendrecht! Wil jij dit ook uitproberen? Kijk dan even naar onderstaand recept van aflevering 21! 

Benodigdheden: 
3 spareribs
30 gram droge rub (kruidenmix)
1 spitskool
4 lepels Zaanse pittige mayonaise
8 lepels gehaktkruiden

Bereidingswijze:
- Trek het vlies van de spareribs en masseer de ribs in met een goede rub, laat vervolgens 2 uur intrekken.
- Breng de bbq op 110 graden en leg er wat blokjes hout op. Leg de spareribs daarna indirect op de bbq.
- Laat de spareribs eerst roken, garen en pak vervolgens de spareribs in aluminiumfolie in en laat deze nog 2 uur doorgaren.
- Geef de spareribs na 2 uur een laklaag met bbq saus en laat vervolgens nog een half uur zacht doorgaren. 
- Snijd de spitskool in dunne reepjes en maak aan met pittige mayonaise, voeg er een half potje augurkenblokjes aan toe.
- Hak de kruiden fijn en voeg deze toe aan de salade voor een lekkere bite.  

Bon appetit!