Keurmerkvlees van Nice to Meat
Plakken voorgegaarde procureur van 2 cm dik (5 stuks)
Piepkuikens
Hoemoes van Maza
1 bakje Hoemoes met rode biet
1 bakje Hoemoes met Ras El Hanout
1 bakje Esfanai
1 bakje Muhammara
1 bakje Choriatiki
Tafelzuren van Kesbeke
Amsterdamse dwarsliggers
Biologische kruiden van Puur Aroma
Sauzen Van Wijngaarden, Zaanse mayonaise
Bbqkruiden naar smaak
Bereidingswijze
Procureur met diverse Libanese delicatessen
- Grill het vlees op de "direct-stand’’ op een hete grill. Doe dit aan beide kanten voor drie minuten.
- Laat het vlees nog rustig 10 minuten warm worden op de "indirecte-stand’’.
- Haal je het vlees van de bbq en besmeer elk stuk met 1 van de delicatessen van Maza.
- Nadat je alle stukken besmeerd hebt plaats je ze terug op de bbq.
- Hier laat je de stukken vlees nog vijf minuten op liggen.
Het gevogelte
- Rub de piepkuikens met bbqkruiden en laat dit 30 minuten intrekken. Zet de bbq op de "indirect-stand’’ op 170 graden.
- Rooster de kuikens gaar totdat ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 68 graden.
Serveer de procureur en het gevogelte samen met een vrolijke salade!