De Grote Tuinverbouwing
Zaterdag om 16:55
Pizza met hoemoes en worstjes

Pizza met hoemoes en worstjes

|

Afgelopen week heeft Jeremy in Houten een pizza met hoemoes en worstjes gemaakt. Benieuwd naar het recept? Kijk dan snel hieronder.

Ingrediënten pizzadeeg (voor 4 personen)
800 gr bloem
50 gr gist
20 gr zout
1/2 liter lauw water
1/2 dl olijfolie

Ingrediënten pizza topping (voor 4 personen)
4 Barbecue worstjes van NiceToMeat
1 Bakje hoemoes zongedroogde tomaat van Maza
Knoflookmayonaise van Van Wijngaarden
Veldkers, rucola of andere kruiden van PUUR Aroma
Bussel groene asperges
1 Paprika
1 Bol mozzarella
Parmezaanse kaas snippers
Pijnboompitjes

Bereidingswijze pizzadeeg 
- Meng het lauwe water met de gist en meng dat mengsel vervolgens door de bloem. Voeg zout en olijfolie toe. Het is hierbij belangrijk dat het deeg niet te nat is.
- Laat het deeg 20 minuten rijzen en rol het vervolgens uit. Maak bolletjes per portie en laat dit een tweede keer rijzen voor ongeveer 20 minuten.
- Rol de bolletjes uit tot een ronde vorm en maak de pizzabodem, bak de pizzabodem eerst 2 minuten aan beide kanten.

Bereidingswijze pizza topping
- Gril de worstjes gaar op de barbecue, bak vervolgens de groene asperges kort op een pizzasteen.
- Besmeer de eerder gemaakte pizzabodem met Hoemoes.
- Snijd de barbecue worstjes in dunne plakken, dresseer over de pizza en leg er de groene asperges erbij. Leg er vervolgens wat mozzarella en Parmezaanse kaas op.
- Bak de pizza in 3 minuten gaar en krokant.
- Snijd de avocado en paprika in dunne reepjes en rooster de pijnboompitjes. Dresseer dit samen met rucola of basilicum, tomaatjes en knoflookmayonaise over de gebakken pizza.

Eet smakelijk!